Mark Webber 43 let


Narodil se 19. července 1980 v Minnesotě svobodné matce. Jeho dospívání bylo vše jen ne radostné – s matkou, která shodou nepříznivých okolností přišla o práci a posléze o střechu nad hlavou, doslova přežívali ve slumech severní Philadelfie. Jejich příbytkem byla auta na vrakovištích či opuštěné průmyslové objekty, kde přežívali ze dne na den, obzvláště v tuhých mrazech. Mark i jeho matka se dnes k bezdomoveckému mládí otevřeně hlásí – a neustále se o lidi bez střechy nad hlavou a prostředků k živobytí starají a všemožně je podporují. Mark, aby si vydobyl místo mezi spolužáky, byl jejich šaškem a bavičem. Herectví se pro něj stalo únikovou cestou z reality naprosto přirozeně a filmy nadto miloval.

V dalším filmu Ethana Hawke, HOŘKÁ KRAJINA (2006), již hrál po boku Laury Linney roli hlavní. Následuje atmosféricky silné sociální drama THE GOOD LIFE (2007), kde opět dokázal jak vynikající, byť nenápadný, herec Mark Webber je. V r. 2009 zazářil v povídkovém dramatu LIFE IS HOT IN CRACKTOWN. Jeho zatím posledním dokončeným filmem je CVOKAŘ(2009) kde rovněž podal naprosto přesvědčivý výkon srovnatelný s hlavní hvězdou, Kevinem Spaceym.

Marka od samého začátku kariéry zajímala i “druhá strana“ kamery, režie a scénáristika, takže když pod filmem EXPLICIT ILLS (2008) najdeme jeho jméno nejen jako producenta, ale i režiséra i autora scénáře, nemůže nás to překvapit. Napsal rovněž scénář k dramatu THE LIE (2010) a rovněž zde hraje. Jeho zatím posledním filmem je adaptace prvního svazku z šestidílné komiksové série SCOTT PILGRIM VS.THE WORLD (2010).


19.7.1980
Minneapolis, Minnesota, USA
Mark Webber csfd

CloverThe Place of No WordsSpivakFlesh and BloodInheritanceThe Scent of Rain & LightningAntibirthGreen RoomUncanny13 hříchůEver After, TheJessabelleLaggiesŠťastné a veseléGoodbye WorldNeváhej a zavolej…The End of LoveŽádost o rukuThe LieGift of the MagiScott Pilgrim proti zbytku světaCvokařLife Is Hot in CracktownThe Good LifeWeaponsHořká krajinaStejně jako synZlomené květinyMůj miláček ráže 6,65Zimní slunovratBomb the SystemLidi, co známProjekt LaramieChelsea WallsStorytellingThe Rising PlaceRizikoSněhová kalamitaVězniceJesus' SonWhiteboysŠílená jízdaEdge CityScott Pilgrim jde na věcSmilfMédiumGonchi la películaHoku - Another Dumb BlondeAnother CountryBlocks


Aktualizace osobnostního profilu Mark Webber: 6.1. 2024 20:13