Maria Latour 80 let


Francouzská herečka Maria Latour byla populární jen krátkou dobu v šedesátých letech, její sláva dávno pominula, fotografie na titulních stránkách časopisů vybledly, přesto je dodnes známá díky několika velkým filmovým rolím. Narodila se v roce 1943 a díky svému půvabu se počátkem šedesátých let začala objevovat v různých televizních pořadech, v roce 1965 hrála i ve dvou seriálech.

Největší příležitost dostala v hlavní ženské roli bývalé agentky Régine, kterou ztvárnila po boku Jeana Lefebvra v komedii BLÁZEN Z LABORATOŘE Č. 4 (Le fou du labo 4, 1967). Tento film, stejně jako předchozí, byl sice jen průměrně úspěšný, nelze ale popřít, že Marii Latour v roce 1967 viděly ve francouzských kinech bezmála tři milióny diváků. Zájem o ni stoupal, ona sama ale inklinovala k poklidnému životu na venkově (i když je rodačkou z Paříže), herectví ji nebavilo a film ji nezajímal.

Honoráře ze svých filmů investovala Maria Latour do nákupu koní a koncem šedesátých let se začala světu filmu i televize vzdalovat, naposledy hrála v šesti dílech televizního kriminálního seriálu LES ENQUETEURS ASSOCIÉS (1970), od té doby žije v ústraní.


22.5.1943
Maria Latour csfd

Blázen z laboratoře 4Kráska dneToutes folles de luiVicomte règle ses comptes, LeEnquęteurs associés, LesFontcouverte


Aktualizace osobnostního profilu Maria Latour: 12.12. 2023 03:11