María-Rosa Rodriguez 81 let


Bývalá ekvádorská Miss María Rosa Rodriguez se před kamerou objevovala v 60. a 70. letech dvacátého století, v některých filmech jsme ji mohli vidět i u nás. Má španělský původ, narodila se v ekvádorském hlavním městě Quito. V roce 1960 vyhrála soutěž Miss Ekvádor, poté odešla zkusit štěstí do Evropy a jestliže ji předcházela pověst jihoamerické krásky, není divu, že brzy našla uplatnění ve filmu.

Mezitím přišly nabídky i z televize a María Rosa Rodriguez hrála například v úspěšném seriálu NEBEŠTÍ RYTÍŘI (Les chevaliers du ciel, 1967-1969). Kromě Francie byla populární také v Itálii, kde od roku 1970 žila a mimo jiné se tu uplatnila jako zpěvačka pod pseudoynem Yana Chouri. V rámci žánru giallo natočila v Itálii kriminálku IL COLTELLO DI GHIACCIO (1972), hrála také ve španělském hororu LA NOVIA ENSANGRENTADA (1972). Poté se vrátila do rodného Ekvádoru, kde pokračovala v umělecké dráze jako divadelní herečka. Před kamerou se po dlouhé odmlce objevila v menší roli hraběnky v německém dobrodružném filmu DIE BESTEIGUNG DES CHIMBORAZO (1989), který se natáčel v Ekvádoru. Velkou roli pak hrála v ekvádorském filmu UN TITÁN EN EL RING (2002).

O jejím soukromém životě se informační zdroje nezmiňují, dodnes ale zůstává veřejně známou osobností, v říjnu 2012 například v Paříži uváděla přehlídku ekvádorských filmů.


7.11.1942
Quito, Ekvádor
María-Rosa Rodriguez csfd

Výstup na ChimborazoIl coltello di ghiaccioLa novia ensangrentadaNe jouez pas avec les martiensGrand restaurant pana SeptimaŽraloci si přejí večeřetCoplan FX 18 casse toutLe Chant du mondeLes EnquiquineursVelký pánAimez-vous les femmes ?L'Amour à la chaineLa Grande FrousseLes GorillesPouic PouicVirginieLes Chevaliers du ciel


Aktualizace osobnostního profilu María-Rosa Rodriguez: 17.3. 2024 03:35