Lauren Ambrose 46 let


Rusovlasá Laura Anne D'Ambruoso spatřila světlo světa 20. února 1978 v connecticutském New Havenu. Ač narozena v USA, v žilách jí koluje italská krev. Vystudovala newhavenskou konzevatoř a rovněž celkem netradiční obor, a to klasický operní zpěv na Tanglewoodském institutu Bostonské univerzity.

Skutečný zlom v Laurenině kariéře ale přišel až rokem 2001. Tehdy získala roli frustrované dospívající sarkastické umělkyně hledající smysl života. Samozřejmě, jde o Claire Fisher, jednu z ústředních postav kritiky i diváky uctívaného a dnes už kultovního ODPOČÍVEJ V POKOJI od Alana Balla (AMERICKÁ KRÁSA). Za roli Claire byla Lauren opakovaně nominována na cenu Emmy za nejlepší ženský herecký výkon, a dvakrát za ni získala cenu SAG.

V září 2001 se Lauren provdala za profesionálního fotografa Sama Handela. V roce 2006 si nakonec odbyla i svůj debut na Broadwayi, když si zahrála ve hře Awake and Sing! V roce 2007 si pak zahrála Julii v Shakespearově nejslavnější hře. Především se ale v tomtéž roce stala šťastnou maminkou, když porodila své první dítě, chlapečka Orsona Halcyona. Přesto ale s kariérou nekončí, a tak v roce 2008 pro změnu sklízí úspěchy jako Ofélie ve slavném Hamletovi, dál se věnuje divadlu, a pilně natáčí.


20.2.1978
New Haven, Connecticut, USA
Lauren Ambrose csfd

Tonight at NoonThe InterestingsBroad SquadPeklo v Deliverance CreekGrassrootsKómaSleepwalk with MeTohle je rájThink of MeWeekends at BellevueDuše Paula GiamattihoLoving LeahLáska a jiné kratochvíleMax a maxipříšerkyPsí rokStarting Out in the EveningLovci mušlíPřijetíShowboyOpravdu děsná plážová partySwimmingPoslední mejdanSvatba narubyServantYellowjacketsAkta XZtracená archaRobot ChickenZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiTorchwood


Aktualizace osobnostního profilu Lauren Ambrose: 2.11. 2023 21:39