Helga Liné 91 let


Helga Liné se narodila v Berlíně, 14. července 1932 jako Helga Line Stern. V jejím dětství uprchla celá rodina během nacistického režimu z Německa a našli útočiště v Portugalsku. Helga ve věku pouhých devíti let natočila svůj první film PORTO DE ABRIGO.

Helga se po příchodu do Madridu stala okamžitě velmi populární a plodnou herečkou. Své role ztvárnila ve velkém množství hororů, detektivek, špionážních filmů či westernů. Zajímavostí je, že hrála také v sexy a erotických komediích, ale až v době kdy jí bylo okolo padesáti let. Pověst dobré herečky si získala hned na počátku kariéry, díky historickému snímku Alberta De Martina GLI INVINCIBILI SETTE (1963), kde hraje Lydii, ženu milovanou Lesliem (Tony Russel), který se zaslouží o osvobození od tyranie Rabiria (Gérard Tichy).

Zejména v hororech byla Helga jako doma. V roce 1965 natočil Mario Caiano snímek AMANTI D´OLTRETOMBA, kde v hlavní roli manželky bláznivého doktora (Paul Muller), zářila hvězda tohoto žánru Barbara Steele. Helga zde výborně ztvárnila Solange, dívku ze záhrobí. Tento snímek byl úspěšný a Helga byla poté obsazena do role doktorky Elsy Freeman v italském špionážním filmu AGENTE 077 MISSIONE BLOODY MARY (1965), který byl prvním snímkem ze série o tajemném agentovi 077. O rok později pak v kriminálce Umberta Lenziho KRIMINAL (1966) hrála dvojroli Inge & Trude po boku Glenna Saxsona. Opětovně s Glennem pak jako Mara Gitan, hrála v roce 1968 ve filmu IL MARCHIO DI KRIMINAL. Významně na sebe upozornila jako Nataša v mysteriózním hororu HORROR EXPRESS (EXPRES HRŮZY) v roce 1972. Další nezapomenutelné role jsou například upíří hraběnka ve filmu LA ORGÍA NOCTURNA DE LOS VAMPIROS (1974), nebo svůdná žena středního věku a vůdce satanského kultu Fiona v hororu LOS RITOS SEXUALES DEL DIABLO (1982). S ikonou španělských hororů Paulem Naschym hrála například ve filmu EL ESPANTO SURGE DE LA TUMBA (1973), nebo jako zlá Zanufer v hororu LA VENGANZA DE LA MOMIA (1973). Druhý snímek byl směsicí prvků hororu a jemné erotiky a setkal se s velkým úspěchem.

V další spolupráci s Naschym, ještě ve stejném roce, v roli Mabille De Lancré, odhaluje ve slavné scéně Helga své fyzicky krásné nahé tělo a to jí je v tuto dobu 41let! Nejen její příznivci jsou pak okouzleni o dalších pět let později, kdy se ve francouzském filmu PLUS CA VA, MOINS, CA VA (v Itálii nese film název CHE SCALOGNA! a ve Španělsku ERÓTICOS JUEGOS DE LA BURGUESÍA ) v roli Annie, opětovně ukáže na několik sekund úplně nahá a její tělo je stále dokonalé a záviděníhodné. Třešničku na dort, pak posadila v rovných padesáti letech roku 1982, kdy se opět zcela nahá objevila ve filmu LOS RITOS SEXUALES DEL DIABLO v roli Fiony a její postava je stále jakoby jí nebylo ani třicet. Divit se tomu, ale nemůžeme u herečky, která má na svém kontě ohromné množství hororů a nadpřirozena.


14.7.1932
Berlin, Německá říše
Helga Liné csfd

Hloupá ruka zákonaEl aliento del diabloPareja enloquecida busca madre de alquilerZákon touhyAlegres chicas de Colsada, LasPulsacionesUna rosa al vientoBlack VenusFemenino singularLabyrint vášníLos ritos sexuales del diabloPlaya azulAlumnas de madame Olga, LasDos y dos, cincoEl canto de la cigarraEl consensoEstigmaMemorias de Leticia ValleMírame con ojos pornográficosLa boda del señor curaEnigma rossoPepito piscinaŽena pro dva střelceCazar un gato negroCuentos de las sábanas blancasHasta que el matrimonio nos separeLocuras de Jane, LasMakarras ConexionPlus ça va, moins ça vaAlimañas, LasCall Girl: La vida privada de una señorita bienNákladAbuelita de antes de la guerra, UnaLa venganza de la momiaNovios de la muerteVida íntima de un seductor cínicoVrah panenekA co tvůj blížní?Chica y un señor, UnaCorrerías del Vizconde Arnau, LasDick TurpinEl amor empieza a medianocheEl chuloFin de semana al desnudoLas garras de LoreleiLe ProtecteurLos cazadoresMoglie giovane, LaEl espanto surge de la tumbaFuori uno sotto un altro arriva il passatoreLa casaLa orgía nocturna de los vampirosLa saga de los DráculaLe Guerriere dal seno nudoNapadeníNo es bueno que el hombre esté soloSanto contra el Doctor MuerteAlta tensiónExperiencia prematrimonialExpres hrůzy


Aktualizace osobnostního profilu Helga Liné: 4.11. 2023 13:17