Emmanuelle Chriqui 48 let


Kanadská herečka, jejíž rodiče jsou Maročtí židé (odtud její exotické jméno i vzhled), se narodila 10. prosince 1977 v Montrealu a ve dvou letech se s rodinou přestěhovala do Toronta, kde také vyrostla. O herectví se začala zajímat už od svých devíti let, což si však její rodiče nemohli finančně dovolit. Naštěstí zasáhl její starší, v té době již plnoletý, bratr a zaplatil ji herecké kurzy. Investice se vyplatila, neboť už v deseti letech byla Emmanuelle vidět v reklamě na jeden mezinárodní řetězec rychlého občerstvení.

První Emmanuellinou hollywoodskou rolí byla postava Barbary ve filmu DETROIT ROCK CITY (1999) o partě čtyř kamarádů, kteří se vydají do Detroitu na koncert skupiny Kiss. Přestože její role byla zanedbatelná, byl to pro ni odrazoví můstek v kariéře a její další snímek SNĚHOVÁ KALAMITA (2000) ji už dostal do podvědomí. Dalším krokem pak byl satanský thriller RICKY 6 a teenagerská komedie 100 SLADKÝCH HOLEK (oba 2000).

V roce 2001 to už začínalo vypadat na pořádný rozjezd kariéry, když získala roli ve Spielbergově sci-fi A.I. UMĚLÁ INTELIGENCE, avšak naneštěstí scény, ve kterých vystupovala byly nakonec ze snímku vystřiženy. A aby toho nebylo málo, stejný osud čekal Emmanuelliny scény i ve filmu OPSÁNO ZE ŽIVOTA. Nakonec se musela spokojit z vedlejší rolí v úspěšném hororu PACH KRVE (2003), kde se setkala s vycházející hvězdou Elizou Dushku. V roce 2005 se pak objevila vedle dalších hvězd jakými jsou Dennis Hopper, Tara Ried či Dany Trejo v hororu VRÁNA 4: PEKELNÝ KNĚZ.

V současné době žije Emmanuelle střídavě v Los Angeles i New Yorku a od roku 2002 se pravidelně objevuje v žebříčcích sta nejkrásnějších žen světa, rok od roku výš a výš, sestavovaných různými společenskými časopisy. V posledních letech získala významnější role v komediích ADAM A EVA (2005), BLOUDÍCÍ DUŠE (2006) a PO SEXU (2007).


10.12.1975
Montréal, Quebec, Kanada
Emmanuelle Chriqui csfd

Cosmic DawnDie in a GunfightPředvánoční večerHospitalityOmphalosSuperpoldové 2Moji noví sourozenciProč zabili JežíšeVincentův světFort BlissHamilton House, TheKrátká historie rozkladuSituation amoureuse : C'est compliquéThe OrdainedThree Night Stand5 Days of WarGirl Walks Into a Bar13Elektra LuxxRisk je ziskSaint John of Las VegasTom CoolŽeny v nesnázíchCadillac RecordsMukaSrpen před bouříZohan: Krycí jméno KadeřníkPo sexuBloudící dušePodvodAdam and EveHele kámo, kdo tu vaří?V jednom koleVrána 4: Pekelný knězPach krveKoho hledá Kevin?100 sladkých holekRicky 6Sněhová kalamitaDetroit Rock CityAlien Abduction: Incident in Lake CountyChampion's Fight: A Moment of Truth Movie, ACuori in campoFuture SportŘeditel má volnoTátou proti své vůliDárceHarrison BergeronSuperman a LoisRamble On


Aktualizace osobnostního profilu Emmanuelle Chriqui: 31.10. 2023 20:45