Věrka Serďučka 50 let


Andrij Mychajlovyč Danylko, herec a travesti-zpěvák, vystupující pod uměleckým jménem Věrka Serďučka (rusky Верка Сердючка). Jedná se o fiktivní, na východ od nás velmi populární postavu postarší, bodré dámy, vystupující v nejrůznějších skečích, reklamách a klipech. Svoji kariéru začal nejdříve na Ukrajině, později se stal populárním v celém ruskojazyčném regionu.

V květnu 2007 se postava Věrky Serďučky zůčastnila Velké ceny Eurovize, kde s písní DANCING LASHA TUMBAI obsadila druhé místo. V listopadu 2007 postihla herce zdravotní indispozice, vyžadující téměř roční intenzivní léčení. Vše začalo zkoušením nového čísla, kdy se během několika dnů dostavily prudké bolesti zad, Danylko částečně ochrnul, poté upadl do bezvědomí. Po převezu do nemocnice byl diagnostikován skříplý nerv. Po operaci se jeho stav zlepšil a naštěstí nezanechal trvalé následky.

V současnosti má kvalitní doprovodnou kapelu, s kterou zpívá rusky, ukrajinsky, anglicky a německy. Jejich klipy se vyznačují profesionálním zpracováním s důrazem na neobvyklou míru komiky. Námátkou „prisonsong" ВСЕ БУДЕТ ХОРОШО, či výpravné Я ПОПАЛА НА ЛЮБОВЬ. V roce 2002 hrál v pohádkovém muzikálu ZOLUŠKA, odkud je znám klipem s ruským dívčím triem Viagra (Виа Гра) "Я НЕ ПОНЯЛА". Pravidelně obsazuje žebříčky evropských zemí. V roce 2015 si zahrál zpěvačku ve filmu ŠPIÓN.


2.10.1973
Poltava, Ukrajina, Sovětský svaz
Věrka Serďučka csfd

Bláznivý piknikNajkrašči vychidniSeks i ničoho osobistohoSluga naroda 2OtělŠpiónTri bogatyrjaKrasnaja ŠapočkaNovyje priključenija AladdinaTri muškeťora1-j SkoryjSoročinskaja jarmarkaZa dvumja zajcamiZoluškaVečera na chutore bliz DikaňkiEurovision 2009: Belgrad Remix '08VeselčakiX-faktor


Aktualizace osobnostního profilu Věrka Serďučka: 8.11. 2023 23:50