Mireille Audibert (1944 - 1993)


Předčasně zemřelá francouzská herečka Mireille Audibert zúročila své schopnosti a půvaby hlavně v televizi, i u nás jsme ji ale mohli vidět v několika filmech. Pocházela z Paříže a herectví studovala na pařížské Národní konzervatoři dramatických umění, školu dokončila v roce 1969 a tehdy se zároveň poprvé objevila ve filmu, velkou dívčí roli Juliette odehrála po boku slavného Fernandela v jeho posledním filmu TĚŽKÉ LOUČENÍ (Heureux qui comme Ulysse, 1970).

Teprve koncem osmdesátých let se Mireille Audibert objevila také na divadelním jevišti, hrála v Théâtre de la Michodiere nebo Théâtre Michel, její uměleckou dráhu uzavírá opět účast v několika televizních seriálech. Zemřela na rakovinu 2. září 1993 ve věku 48 let. Jejím manželem byl ve Francii známý sportovní novinář Jacques Bonnecarrère (1926-2008).


4.11.1944
Paříž, Île de France, Francie
2.9.1993
Saint-Cloud, Francie
Mireille Audibert csfd

Nalevo od výtahuDans la citadelleEdith a MarcelEn haut des marchesMiláčekNa příkaz králeLe Rêve d'IcareJedni a druzíRends-moi la clé!Rendez - Moi ma peau...MezičasDédé la tendresseTěžké loučeníAldo tous risquesCas de divorceTantieFormule 1Permis de construireLa BavureLes Amours des années 50Les Uns et les autresMartine VerdierJulien Fontanes, magistratLa vie des autresGaston PhébusMédecins de nuitDossiers: Danger immédiatNe le dites pas avec des rosesRichelieuErreurs judiciairesChéri-BibiLes brigades du TigreÀ dossiers ouvertsLes Mohicans de ParisPaní z MonsoreauLes Dossiers du professeur MorganMaurin des mauresLe Petit monde de Marie-Plaisance


Aktualizace osobnostního profilu Mireille Audibert: 25.2. 2024 08:47