Angus Young 69 let


Angus Young je gitarista, zakladateľ a ikona austrálskej hard rockovej kapely AC/DC. Okrem toho, že je snáď najznámejším členom kapely, je známy aj svojimi energetickými, nezastaviteľnými výstupmi (neustále pobehovanie po javisku a pod.) a nosením školskej uniformy. Časopis Rolling stone ho dokonca označil za 96. najlepšieho gitaristu vôbec.

Jeho ambície smerovali úplne inde, na gitare, ktorú v šestnástich rokoch objavil, cvičil skoro stále či už sám alebo s priateľmi. Prvá gitara, na ktorej sa naučil hrať nebola jeho, ale jeho brata Malcolma Younga (tiež člen kapely AC/DC), až o rok neskôr mu matka kúpila jeho vlastnú akustickú gitaru. Začal hrávať v rôznych kapelách a bolo na ňom vidno, že ho to baví, pretože v každej z nich vystupoval rovnako energicky. Raz pri vystupovaní s jednou zo svojich bývalých kapiel (Tantrum) zakopol o kábel a totálne sa zamotal. Obecenstvo ho odmenilo veľkým potleskom.

V roku 1973 sa Malcolm rozhodol založiť novú kapelu, keďže jeho sa rozpadla. Poprosil o pomoc Angusa, ten ponuku prijal a založil už spomínanú kapelu AC/DC – dnes ešte stále plne aktívnu legendu.


31.3.1955
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Angus Young csfd

Blood and Thunder: The Sound of AlbertsAC/DC: Live at River PlateAC/DC - Plug Me InAC/DC: Rough & Tough50 Sexiest Video MomentsAC/DC: Stiff Upper Lip LiveAC/DC: No BullAC/DC - koncert v DoningtonuAC/DC - ClippedAC/DC: Let There Be RockAC/DC: Live 77-78 (With Bon Scott-All Pro Shot)AC/DC: RealizeAC/DC - Rock the Blues AwayAC/DC - Play BallAC/DC - Rock or BustAC/DC - Big GunAC/DC - ThunderstruckAC/DC: You Shook Me All Night LongAC/DC: Back in BlackAC/DC: Hells BellsAC/DC: Highway to HellAC/DC: JailbreakAC/DC: Family JewelsSteve'n'Seagulls: MoneytalksSteve'n'Seagulls: You Shook Me All Night LongSteve'n'Seagulls: ThunderstruckThe Top Ten RevealedSounds of the 70s 2Top of the PopsRock in RioRock Goes to College


Aktualizace osobnostního profilu Angus Young: 19.4. 2024 22:48