Steve Backshall 51 let


Stephen James Backshall je anglický přírodovědec, cestovatel, spisovatel a televizní moderátor. Backshallovi rodiče pracovali pro British Airways a byl vychován v malé usedlosti v Bagshotu obklopen zachráněnými zvířaty. Studoval angličtinu na Univerzitě v Exeteru a Canterbury Christ Church University a rok studoval bojová umění v Japonsku. Backshallovým prvním zaměstnáním po návratu z Japonska bylo autorství Cestovního průvodce Rough Guides.

Pro National Geographic International představil Backshall expediční sérii Game For It a ekologickou sérii EarthPulse. Pěšky prošel izraelskou Negevskou poušť pro Bootcamp, absolvoval izraelský kurz výběru speciálních sil, přes noc běžel 60 mil, aby získal svůj červený baret. Snímek Cracking the Canyon byl nominován za nejlepší dobrodružný film filmového festivalu v Banffu.

Backshall je horolezec, potápěč, parašutista, účastní se dobrodružných závodů i vytrvalostních sportů. Je špičkovým kajakářem. Vylezl na takové vrcholy jako Cho Oyu, šestou nejvyšší horu na světě ve výšce 8201 m nebo Cholatse v himálajském Khumbu. Kvalifikoval se jako pokročilý vůdce himálajské expedice z indického horolezeckého institutu Nehru. Spolupracoval s Johnem Arranem a Ivanem Calderonem na prvním výstupu na venezuelskou Upuigma-tepui a vedl první výstup na severní stěnu hory Kuli na Borneu.

V roce 2005 běžel Marathon des Sables, 243 km přes saharskou poušť. Backshall má černý pásek v judu. V červenci 2008, když se pokoušel vylézt na mokrou skalní stěnu v údolí Wye ve Forest of Dean, se zřítil a utrpěl mnohačetné zlomeniny. Aby se dostal zpět do kondice, vyžadovalo to dvanáct operací a několik let rehabilitací.


21.4.1973
Surrey, England, Velká Británie
Steve Backshall csfd

Killer Crocs with Steve BackshallDoba ledová: Zamrzlý světŽralok se Stevem BackshallemBlue Planet RevisitedExpedice se Stevem Backshallem - zákulisíZáchranáři divokých zvířatDobrodružství do neznámaModrá planeta - další expediceSmrtící dinosauřiDown the Mighty River with Steve BackshallSetkání s ježkemSteve Backshall vs the Vertical MileTop 10 pravěkých zabijákůDivocí!Steve Backshall's Extreme Mountain ChallengeNejskvělejší tanečníci přírodyNa cestách za zvířecími zabijákyDivoká ArábieHodně velká zvířataPlavání s monstry: Steve BackshallPřírodní mikrosvětyPredátoři pod lupouVražedných top 10Expedice TygrExpedice Nová GuineaVražedných 60Hledač jeduSecret Wilderness - JapanComic Relief: Funny for MoneyÚkolářDivoké uměníThe Wright Stuff


Aktualizace osobnostního profilu Steve Backshall: 25.4. 2024 21:50