Curly Howard (1903 - 1952)


Jerome "Curly" Howard, (Kudrnáč) kulaťoučká, plešatá figurka s vysokým hlasem, byl nejvíce populární člen Three Stooges.

Tak nějak vznikli Three Stooges s Curlyho připojením hráli v estrádách a v roce 1932 začali s natáčením krátkých filmů pro MGM. Rovněž se začali objevovat i v rolích větších filmů, jako DANCING LADY (1933), v hlavních rolích Joan Crawford a Clark Gable. Jako člen Three Stooges natáčel jeden film za druhým. Devadesátý sedmý mohl být i poslední. 6. května 1946, při natáčení HALF-WITS HOLIDAY (1947) ho postihla masivní mrtvice a donutila ho plátno opustit. Zotavil se však natolik, aby doufal v návrat k bratrům. V HOLD THAT LION!(1947) se poprvé a naposled objevil spolu s ostatními bratry, avšak jen krátce, působil hodně nezdravě. Doufal však, že se časem vrátí k týmu. Ale další série úderů do hlavy při natáčení jen zhoršila jeho zdravotní stav natolik, že zemřel ve věku 48 let.


22.10.1903
Brooklyn, New York City, New York, USA
18.1.1952
San Gabriel, California, USA
Curly Howard csfd

MGM Three Stooges Festival, TheThe Three Stooges FolliesStop! Look! and Laugh!Lucy se opravdu zbláznilaSwing ParadeRockin' in the RockiesGood Luck, Mr. YatesMoje sestra ElaTime Out for RhythmStart CheeringFugitive LoversHollywood PartyOperator 13The Captain Hates the SeaMeet the BaronMyrt and MargeTančící VenušeTurn Back the ClockFarscapeDumb, Dumber & DumbestThe Three Stooges 60th Anniversary SpecialClassic Comedy TeamsGoing Hollywood: The '30sKen Murray Shooting StarsHollywood My Home TownThe Big Parade of ComedyScreen Snapshots Series 25, No. 8: Looking BackScreen Snapshots Series 19, No. 5: Art and ArtistsScreen Snapshots Series 18, No. 9Screen Snapshots Series 15, No. 7Screen Snapshots Series 14, No. 6Screen Snapshots, Series 14, No. 1Hollywood on ParadeTři moulové krajně vzácníTři pitomciBooty and the BeastHalf-Wits HolidayHold That Lion!A Bird in the HeadBeer Barrel PolecatsG.I. Wanna HomeMonkey BusinessmenRhythm and WeepThe Three TroubledoersThree Little PiratesThree Loan WolvesUncivil WarbirdsBooby DupesIdiots DeluxeIf a Body Meets a BodyMicro-PhoniesThree Pests in a MessBusy BuddiesCrash Goes the HashGents Without CentsNo Dough BoysYoke's On Me, TheA Gem of a Jam


Aktualizace osobnostního profilu Curly Howard: 4.3. 2024 11:58