Thelma Todd (1906 - 1935)


Jejím znakem byla krása, její úsměv ji živil a udělal z ní hvězdu. Hvězdu, která se vyznačovala komediálními rolemi ve filmech s takovými herci jako Buster Keaton nebo Jimmy Durante. Bohužel její osud byl ale od grotesky na hony vzdálený.

Roku 1931 byla milostně spojována s režisérem Rolandem Westem, v jehož snímku CORSAIR si i zahrála. Tou dobou byla již vysoce uznávanou jakožto schopný komik a Roach jí umožnil hrát i v jiných studiích např. s dvojicí Wheeler & Woolsey, Busterem Keatonem, Joe E. Brownem a Marx Brothers. Thelma byla úspěšná i v dramatických rolích, což dokazuje THE MALTESE FALCON – verze z roku 1931, s Ricardem Cortezem jako Sam Spade. Během své kariéry se objevila ve 119 snímcích, ačkoli zpravidla se jednalo o krátké filmy a ona byla veřejností nazývána jako „The Ice Cream Blonde“ (Zmrzlinová blondýnka).

Úspěšná byla i na poli pohostinství, když v srpnu 1934 otevřela kavárnu v Pacific Palisades nedaleko od Los Angeles, pojmenovala ji „Thelma Todd’s Sidewalk Cafe“ s nadějí přilákat jak rozmanitou klientelu Hollywoodu, tak i turisty.

V roce 1935 má natáčet komedii již běžné délky THE BOHEMIAN GIRL s Laurelem a Hardym, jde o její poslední film, jelikož Thelma po natočení všech svých scén umírá.


29.7.1906
Lawrence, Massachusetts, USA
16.12.1935
Pacific Palisades, California, USA
Thelma Todd csfd

Yesterday and TodayThe Bohemian GirlAfter the DanceTwo for TonightBottoms UpCockeyed CavaliersHips, Hips, Hooray!Lightning Strikes TwicePalookaTake the StandThe Poor RichAir HostessCheating BlondesCounsellor at LawMary Stevens, M.D.Sitting PrettySon of a SailorYou Made Me Love YouĎáblův bratr - Laurel a HardyDeceptionDivoškaKlondikeKoninySpeak EasilyThe Big TimerThis Is the NightAlohaBroadmindedCommand PerformanceCorsairNo LimitOpičárnySwanee RiverThe Hot HeiressThe Maltese FalconFollow ThruHer ManHer Private LifeHouse of HorrorJeho kariéraThe Bachelor GirlTrial MarriageVe spárech satanaHeart to HeartNaughty BabyThe CrashThe Haunted HouseThe NooseTřikrát svatbaVamping VenusFireman, Save My ChildNevadaRubber HeelsThe Gay DefenderThe Shield of HonorFascinating YouthGod Gave Me Twenty CentsHollywoodská továrna na smíchHistory's Mysteries: Infamous MurdersDeath Scenes


Aktualizace osobnostního profilu Thelma Todd: 2.11. 2023 21:29