Paul Rudd 55 let


Paul Stephen Rudd narozený 6. dubna 1969 je americký herec s rozsahem od televizních seriálů až po divadlo. Nezbedný syn turistického průvodce a televizní hlasatelky vystudoval Shawnee Mission West school, z vysoké po roce utekl.

V televizi se objevoval v menších seriálových rolích už od roku 1991, v roce 1995 jej čekal debut v filmu Bezmocná, hned poté v Prokletí Michaela Myerse. O rok později si zahrál i snoubence Julie ve filmové adaptaci Romeo a Julie Baze Luhrmanna. Následovala jedna z hlavních rolí v mozaice 200 cigaret, role Hansona v Objektu mé touhy s Jennefer Anniston. Rudd se po většinu své kariéry drží v klidných vodách romantických a komediálních filmů. V jednom z nejpovedenějších, 40 let panic jste jej mohli vidět v roce 2005, ve filmu Zbouchnutá jej můžete zahlédnout v kině právě teď.

Televize

Průlom znamenal seriál Wild oats a postava Briana Granta. Po mnoha menších rolích či jen alternacích jako guest star v mnoha seriálech (Veronica Mars, Stella, Reno 911!) se v roce 2002 "uchytil" na dva roky v seriálu Přátelé jako Mike Hannigan,klavírista a manžel Phoebe Buffayové, odkuď jej zná většina českých diváků.


6.4.1969
Passaic, New Jersey, USA
Paul Rudd csfd

Untitled Ghostbusters Afterlife SequelAnt-Man a Wasp: QuantumaniaFreezing People Is EasyŽelvy Ninja: Mutantí chaosRychlá rotaKrotitelé duchů: OdkazAvengers: EndgameAnt-Man a WaspIdeální domovMuteThe Catcher Was a SpyNoc šílených matekSpider-Man: HomecomingBuchty a klobásyCaptain America: Občanská válkaNerdlandThe Fundamentals of CaringAnt-ManMalý princRuka v rukávuŽhavá láska II.Apokalypsa v HollywooduJak se dostat na PrincetonNěco jako VánocePrince AvalancheZprávař 2 - Legenda pokračujeCharlieho malá tajemstvíTohle je rájČtyřicítka na krkuBeznadějný troubaBlbec k večeřiPoznáš, až to přijde?Kámoš k pohledáníMonstra vs. VetřelciRok jednaJen přes její mrtvoluKopačkyVelcí bratřiDesateroNestanu se tvojí ženouNeuvěřitelný život rockera CoxePolicajti z RenaZbouchnutáDivoká jízdaLovci mušlíNoc v muzeuProdám šéfa zn. spěchá40 let panicBaxterTennis, Anyone...?P.S.Zprávař: Příběh Rona BurgundyhoSexuální rekonstrukceTwo DaysLéto k nepřežitíNa hraněReaching NormalThe ChâteauBash: Latterday PlaysGatsby


Aktualizace osobnostního profilu Paul Rudd: 31.10. 2023 11:33