Valeria Bruni Tedeschi 59 let


Valeria Bruni-Tedeschi pochází z rodiny turínského průmyslníka Alberta Bruni Tedeschiho a pianistky Marysy Borini. Když se rodina stala terčem italských komunistů, odešla do Paříže, kde obě dcery Valerie a Carla získaly francouzské občanství. Valerie i její sestra Carla Bruni se pak vydaly uměleckou cestou – mladší Carla se stala zpěvačkou a Valerie herečkou, scenáristkou a režisérkou.

V roce 2003 natočila svůj hraný debut Il est plus facile pour un chameau…, vycházející z vlastní zkušenosti dcery bohatých a lehce excentrických rodičů. Po čtyřech letech se vrátila za kameru, aby opět natočila částečně autobiografický snímek, tentokrát však z prostředí života divadelních herců a hereček. Oba její autorské filmy získaly významná ocenění: cenu Louise Delluca za režijní debut (Il est plus facile pour un chameau…) a Zvláštní cenu poroty na festivalu v Cannes (Herečky).


16.11.1964
Turín, Itálie
Valeria Bruni Tedeschi csfd

Eterno visionarioIl n'y a pas d'ombre dans le désertŘíkala jsem ti toČáraBod zlomuCette musique ne joue pour personneEnquête sur un scandale d'étatLes Amours d'AnaïsGli indifferentiLéto 85Aspromonte - La terra degli ultimiPouze zvěřLes EstivantsVnitřní slunceLíná zátokaŠíleně šťastnáMilovník po italskuPanelový světLa bucaLes Jours venusSaint LaurentTerre battueAť žije svobodaLidský kapitálZámek v ItáliiPadroni di casaLes mains en l'airPolib mě ještěRoses à créditLítostVelké alibiHerečkyL'abbuffataTančit je lepšíDobrý ročníkMnichovPřímořské potvůrkyQuartier V.I.P.TicketsUn couple parfaitČas, který zbývá5x2Králové a královnaIl est plus facile pour un chameau...La felicità non costa nienteLa vita come vieneLes SentimentsDalších deset minut II.Kdybych byl bohatýKůže andělaL'invernoLe Lait de la tendresse humaineLes Cendres du paradisVociLa baliaNebojím se životaRien à faireUprostřed lžíLa parola amore esisteOn a très peu d'amis


Aktualizace osobnostního profilu Valeria Bruni Tedeschi: 10.3. 2024 12:28