Michael Imperioli 58 let


Italo-Američan James Michael Imperioli se narodil 26. března 1966 v Mount Vernon, ve státě New York. Herectví studoval na New York City’s Stella Adler Conservatory. Svou filmovou kariéru začal na konci osmdesátých let filmem ALEXA. O dva roky později přišla důležitá role Spidera Gianca ve Scorseseho GOODFELLAS.

V roce 1999 byl obsazen do role Christophera Moltisantiho, synovce hlavního hrdiny, v seriálu THE SOPRANOS. Jedna z hlavních rolí celého seriálu mu vynesla cenu Emmy za vedlejší mužskou roli v dramatu (a další 4 nominace) a SAG Award. Sám také napsal několik epizod seriálu.

Během vysíláni Rodiny Soprnánů si zahrál v dalším filmu Spika Lee, SUMMER OF SAM, na kterém se podílel také scénářem a koprodukcí. V roce 2004 poté namluvil roli v SHARK TALE. Aktivní je také na New Yorské divadelní scéně, kde napsal, režíroval a produkoval několik her a se svou ženou Victorií založil divadlo Studio Dante.

Několikrát se objevil v seriálu LAW & ORDER, po skončení Sopránů hrál po boku Harveyho Keitela v seriálu LIFE ON MARS a po jeho skončení ve filmu Petera Jackona THE LOVELY BONES. Na jaře roku 2010 podepsal smlouvu na hlavní roli v novém seriálu stanice ABC, Detroit 1-8-7.


26.3.1966
Mount Vernon, New York, USA
Michael Imperioli csfd

Všichni svatí mafieNoc v Miami…Instinkt lovceNejvyšší poctaUntitled Tom Phillips ProjectCabaret MaximeAspirantHousesCantinflasForeclosureThe M WordThe ScribblerNicky DeuceOldboyTísňová linkaVijay and I40Stuck Between StationsLáska a nedůvěraPevné poutoVyšší vlivOprah Winfrey Presents: Mitch Albom's For One More DayThe Inner Life of Martin FrostThe Lovebirds3 muži a 3 nemluvňataPět starých známýchPříběh žralokaStueyLove in the Time of MoneyHamletOdchody a návratyKrvavé léto v New YorkuNa útěku...Svědek proti mafiiUnaven zemřítHořící pekloRiver Made to Drown InThe DeliVraždy po internetuGirls TownMůj nejmilejší barPoslední zůstáváSex po telefonuStřelila jsem Andyho WarholaFlirtHra se smrtíMizerovéMrtví prezidentiRváčův deníkSladké nicZávislostAmatéřiMen LiePost Cards from AmericaScenes from the New WorldVraždící zbraňHousehold SaintsJoey BreakerThe Night We Never MetMalcolm X


Aktualizace osobnostního profilu Michael Imperioli: 19.11. 2023 16:25