Richard Roundtree (1942 - 2023)


Herec a model Richard Roundtree se narodil 9. července 1942 v New Yorku, USA, v části New Rochelle. Je synem řidiče a služky. Po dvou letech opustil studia na Southern Illinois University, kde měl fotbalové stipendium. Vystřídal několik zaměstnání (mj. prodavač a noční hlídač), až se uplatnil jako mužský model časopisu Ebony Magazine Fashion Fair. Přitahován herectvím nastoupil rokem 1967 do uznávaného newyorského souboru Negro Ensemble Company. Uznání mu přinesla hlavní role boxera těžké váhy Jacka Jeffersona, kterou ztvárnil v dramatu Howarda Sacklera -Velká naděje bílých, inscenovaném zájezdovým divadelním souborem z Filadelfie.

Objevil se v jedné z hlavních úloh TV seriálu OUTLAWS (1986-87) a jako host vystoupil v řadě dalších, mj. THE LOVE BOAT, MAGNUM P. I., MURDER, SHE WROTE, A DIFFERENT WORLD, AMEN, BONANZA, 413. HOPE STR., DESPERATE HOUSEWIVES, THE CLOSER, HRDINOVÉ, KNIGHT RIDER,THE MENTALIST.

S manželkou Karen, s níž byl ženatý od 1980, jsou nyní rozvedeni, mají spolu dvě dcery a syna. Herec má údajně celkem šest dětí. Richardovi byla diagnostikována vzácná forma rakoviny prsu a prošel úspěšnou léčbou. Aktivně se angažuje v otázce včasné detekce této choroby. Jeho výkon v Shaftovi byl zařazen časopisem Premiere mezi stovku nejlepších filmových postav všech dob. Ve volném čase se věnuje dětem, fotografování a golfu. Pro svůj univerzální umělecký a pracovní apetit nosí titul „The Working Actor“.


9.7.1942
New Rochelle, New York, USA
24.10.2023
USA
Richard Roundtree csfd

Moving OnHaunting of the Mary CelesteThe Sin ChoiceAli ví, po čem muži toužíShaftDukeCollarRetreat!This Bitter EarthThe ConfidantSet ApartSpeed RacerŽeny v akciAll the Days Before TomorrowNebezpečný letStupnice strachuVegas VampiresWild SevenPainkiller JaneZmizeníMax Havoc: Dračí kletbaMen Cry in the DarkPlnou parou vzad!Souboj o všeVe službách gangsteraCorky Romano - Noční můra mafieElitaHawaiian GardensDrsnej ShaftSurperfly: Ron O'Neal Story: The E! True Hollywood StoryHaving Our Say: The Delany Sisters' First 100 YearsKrál džungleSupertajná zbraňÚnosOriginal GangstasBonanza: Vystaveni útokuCop FilesOnce Upon a Time... When We Were ColoredSedmTheodore RexMind TwisterNero come il cuoreShadows of DesireAmityville: Image zlaBonanza: NávratHříchy nociMoscaciecaPěst spravedlnostiVliv tělaKrvavá pěst IIINa život a na smrtVánoce v ConnecticutuBojovat nebo zemřítGypsy AngelsSapore di morteZlý JimBankéřCrack HouseKonečné zúčtováníNight Visitor


Aktualizace osobnostního profilu Richard Roundtree: 31.10. 2023 18:07