Brad Dexter (1917 - 2002)


Narodil se jako Boris Milanovich, coby potomek Srbských přistěhovalců, 9. dubna 1917. V mládí se věnoval boxu a vedl si v něm celkem dobře. Během Druhé světové války byl u Air Corps, kde byl přidělen k armádnímu hereckému sboru a vystupoval zde pod pseudonymem Barry Mitchell.

V roce 1960 jej John Sturges obsadil do své westernové legendy SEDM STATEČNÝCH. Brad si zde zahrál jednoho ze "sedmi", zlatokopa Harryho. Díky této roli se stal známým, i když ve stínu ostatních hvězd tohoto filmu. Bohužel jej žádnou svou rolí nepřekonal a ani žádnou větší roli nedostal. Herectví se věnoval do konce 70. let, poté se živil jako producent. Brad Dexter zemřel 12. prosince 2002.


9.4.1917
Goldfield, Nevada, USA
12.12.2002
Rancho Mirage, California, USA
Brad Dexter csfd

Tajna manastirske rakijeValentineZimní zabíjeníRodinný lékařTajná akta FBILaw and OrderObčanská policieŠampónJoryBus Riley's Back in TownNaslepoPouze statečníVon Ryanův ExpresPozvánka pro pistolníkaJohnny CoolKrálové slunceTaras BulbaThe George Raft StoryTwenty Plus TwoX-1513 Fighting MenSedm statečnýchPoslední vlak z Gun HilluVice RaidPluj tiše, pluj hlubokoThe OklahomanMezi nebem a peklemThe Bottom of the BottleBambusový důmBrutální sobotaUntamed99 River StreetMacaoThe Las Vegas StoryFourteen HoursAsfaltová džungleSinbad the SailorHeldoradoWinged VictoryKojakMr. LuckyHow the West Was LostGuns for Hire: The Making of 'The Magnificent Seven'SkagBillie zpívá bluesObhájceThe Naked RunnerSkag75. Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Brad Dexter: 30.10. 2023 09:01