Martine Beswick 82 let


Martine Beswick se narodila 26. září 1941 v Port Antoniu na Jamajce. Rodiče ale byli Britové. 168 cm vysoká exotická kráska je v povědomí diváků asi nejvíce jako cikánka Zara v kultovním snímku agenta 007, FROM RUSSIA WITH LOVE (SRDEČNÉ POZDRAVY Z RUSKA) 1963. James Bond v podání Seana Conneryho, měl tuto dívku po boku také roku 1965 ve filmu THUNDERBALL, kde ztvárnila Paulu Caplan. Na tuto roli již byla dlouho mimo Karibik a musela se prý 14 dní intenzivně opalovat, aby vypadala opět jako místní. Martine začínala jako modelka, než se dostala na dráhu hereckou. Vždycky prý chtěla být herečkou a tvrdila to prý od čtyř let, i když její rodina prý neměla ani televizi a také kino bylo na Jamajce mimo její život. Televizi viděla poprvé ve dvanácti letech v Anglii. Do té doby znala fotografie a časopisy, ale když někdo řekl: "Čím chceš být, holčičko?", odpověděla: "Chci být herečkou". Jak na to přišla, prý nemá tušení.

Poté se vrací na Jamajku a začala dělat krátké filmy. Kousek filmu se dostal do Anglie a agentura  MCA jí napsala: "Když budete v Anglii, přijďte se k nám podívat." Takže, když se Martine vrátila do Londýna, šla se na ně „podívat" a tím začíná její filmová kariéra. Režisér Terence Young jí jako mladou a nezkušenou před natáčením „bondovky" Dr. NO (1962), nepustil do role „Bond girl" se slovy: „Tvůj vzhled má budoucnost, tak jdi a získej nějaké zkušenosti." O rok později to však již učinil.

Martine si všimli v Hammer Films studiu. Tato produkční společnost se sídlem ve Spojeném království, je nejlépe známá díky sérii gotických "Hammer Hororů" vyrobených od poloviny roku 1950 až do roku 1970. Martine zde získává roli Nupondi po boku Raquel Welch ve fantasy z pravěku ONE MILLION YEARS B.C. (1966). Poté se stala Martine součástí studia Hammer, kde se po ní chtělo zejména obnažování jejího půvabného těla. Jako prehistorická žena Kari se znovu objevila ve filmu SLAVE GIRLS (někdy pod názvem PREHISTORIC WOMEN) 1967. Při natáčení tohoto filmu se pobavila nejvíce ve své kariéře. Byl to pravděpodobně nejhloupější film jaký natáčela a jaký kdy byl vyroben, to se dozvídáme z jejích slov. V roce 1967 se jako Adelita objevila ve známém westernu QUIEN SABÉ (KULKA PRO GENERÁLA).

V roce 1970 Martine odešla do Hollywoodu a mimo jiné zde hrála například hlavní roli Xaviery Hollander v komedii THE HAPPY HOOKER GOES HOLLYWOOD (1980) nebo ve stejném roce hrála realitní agentku v komedii MELVIN AND HOWARD.  Hlavní náplní však byla televize a zejména seriály jako HART TO HART (1979), BUFFALO BILL (1983), FANTASY ISLAND (1979-1984) či SHELL GAME (1987) a SLEDGE HAMMER! (1987).


26.9.1941
Port Antonio, Jamajka
Martine Beswick csfd

Cowgirls vs. PterodactylsHouse of the GorgonKouzelný ostrovNight of the ScarecrowŠiré Sargasové mořeCritters 4Life on the EdgeTrancers IIEvil SpiritsMiami BluesCyklónOd šepotu po křikBalboaMelvin a HowardThe Happy Hooker Goes HollywoodTenth Month, TheDevil Dog: The Hound of HellMy Husband Is MissingCrime ClubStrange New WorldIl bacioSeizureUltimo tango a ZagarolThirty Dangerous SecondsDoktor Jekyll a sestra HydeLongstreetJohn il bastardoKulka pro generálaSlave GirlsThe PenthouseMilion let před KristemThunderballSaturday Night OutSrdečné pozdravy z RuskaDr. NoEqual JusticeOnce a HeroShell GameSledge Hammer, policajt s.r.o.Cover UpSanta BarbaraBuffalo BillThe Powers of Matthew StarSíla roduThe Fall GuyHart a HartováThe Next Step BeyondAspenFantasy IslandCity of AngelsKoroner QuincyBarettaSwitchThe Six Million Dollar ManNight GalleryIt Takes a ThiefThe Name of the GameMannix


Aktualizace osobnostního profilu Martine Beswick: 4.11. 2023 13:36