Charles Dickens (1812 - 1870)


"Vše, co stojí za to, aby bylo vykonáno, stojí za to, aby bylo vykonáno dobře."Charles Dickens byl anglický spisovatel romanopisec, který se narodil 7. února 1812 v Portsmouthu. Jeho otec byl nemajetný úředník, takže si již jako desetiletý musel Dickens sám vydělat na živobytí v továrně na leštidla. Později pracoval jako písař.

"Láska a nenávist jako noha nohu doplňuje, aby byl možný pohyb, jsouce obě poslušny jedné vůle."

V roce 1836 se Dickens oženil s Catherine Hogarthovou, dcerou svého přítele George Hogartha, se kterou měl deset dětí. V pozdějším věku ztrácel paměť a měl první příznaky mrtvice, na kterou roku 1870 zemřel.

"V člověku je hluboce zakořeněna vášeň za něčím se honit."


7.2.1812
Portsmouth, England, Velká Británie
9.6.1870
Gad's Hill, Rochester, Kent, England, Velká Británie
Charles Dickens csfd

The Guns of Christmas PastSpiritedThe Haunted ManVánoční koleda: MuzikálA Christmas CarolCanto di NataleKouzelný svět Davida CopperfieldaA Christmas CarolFitoorOlivia TwistGreat ExpectationsIt's Christmas, Carol!Nadějné vyhlídkyVánoční duchBejvalek se nezbavíšDavid CopperfieldVánoční koledaBarbie a kouzelné VánoceStarožitníkův krámVánoční koledaSesame Street Christmas Carol, ASvátky vem kačerChasing ChristmasOliver TwistBoy Called TwistNatale a casa Deejay - A Christmas CarolVánoční koledaVánoční koleda pana KarrollaTwistVánoční návštěvaNicholas NicklebySvěrčok za očagomThe Life and Adventures of Nicholas NicklebyVánoční koledaA Christmas CarolA Diva's Christmas CarolDavid CopperfieldNieznana opowieść wigilijnaDavid CopperfieldGreat ExpectationsVánoční koledaCharlie 3: Všichni pejskové slaví VánoceEbenezerVelké nadějeMs. ScroogeOliver TwistVánoční koledaStarožitníkův krámVánoční koledaA Christmas CarolBah, Humbug!: The Story of Charles Dickens' 'A Christmas Carol'Flintstoneovi: Vánoční koledaDavid CopperfieldThe Mystery of Edwin DroodBrer Rabbit's Christmas CarolMuppets: Vánoční koledaScrooge: A Christmas SarahObžaloba z vraždyOliver & PřáteléStrašidelné Vánoce


Aktualizace osobnostního profilu Charles Dickens: 3.4. 2024 04:53