Tomáš Kobr 43 let


Tomáš Kobr se narodil 2.4. 1981. Po maturitě na gymnáziu v Jaroměři vystudoval Pedagogickou fakultu v Ostravské univerzity (2001-2005). V roce 2004 začal navštěvovat herecký ateliér Václava Martince v Praze, který mu nabídl hostování v tehdejším Malém vinohradském divadle (hrál zde Mefista ve Faustovi, Číšníka v Sartrově S vyloučením veřejnosti). V letech 2005-2008 vystudoval VOŠ hereckou v Praze (abslvoventské role: Kabaretiér v Cabaretu, Snílek v Bílých nocích, Ubaldo ve Tři v tom).

Vedle divadla Letí hostoval v Národním divadle (Mike ve hře Spaseni), v Paláci Akropolis (Sven v Oblíbencích), v A- studiu Rubín (Analytik ve hře Error, Náměstek v Úlu). V bratislavském mezinárodním divadle Meteorit nastudoval titulní roli Richarda III.

Poměrně značná je jeho spolupráce se Švandovým divadlem, kde si zahrál řadu rolí, z nichž za zmínku stojí Netvor v inscenaci Frankenstein. Za tuto roli se opět objevil v širších nominacích na Cenu Alfréda Radoka za rok 2012 (Talent roku) a v anketě serveru i-divadlo.cz obsadil 2.místo v kategorii mužský herecký výkon roku 2012. Vedle divadla se věnuje rozhlasu a televizi. Pět sezón (2005-2012) se objevoval v seriálu Ulice jako mafiánský Pokladník. V hraném dokumentu Toulavé house si zahrál Benita Mussoliniho.

Ve filmu se zatím obejvuje sporadicky. Ve filmu Praho, má lásko! si zahrál Archiváře a nyní bude s Radimem Špačkem natáčet snímek Místa.


2.4.1981
Náchod, Československo
Tomáš Kobr csfd

ArvédStockholmský syndromTomanTo se vysvětlí, soudruzi!DevadesátkyPolicie ModravaDvojka na zabitíRodinné případyNeviditelníOrdinace v růžové zahraděUliceToulavé housePod sněhemCafé GrollDen závislostiHomo 40Selský barokoOlga (Horrory z Hrádečku)ČerveňCizí příbuzníJe mi jednadvacetSedm dní


Aktualizace osobnostního profilu Tomáš Kobr: 24.10. 2023 05:57