Jevgenij Mironov 57 let


Jevgenij Vitaljevič Mironov se narodil v Saratově, kde absolvoval hereckou školu a byl i přijat na stálé angažmá do místního divadla, rozhodl se však pokračovat ve studiu hereckého řemesla, odjel do Moskvy a během několika let se tu přes svoji pověstnou plachost stal nejúspěšnějším členem divadelního souboru Olega Tabakova v kultovní Tabakěrce.

Vynalézaví ruští kritici začátkem devadesátých let přišli domácí filmotvorbě na jméno, na výraz do dnešních dnů opakovaný v médiích: „tři M“, neboli tři tahouni, vrcholy, symboly současného ruského filmu – Maškov, Menšikov, Mironov. Jejich herecké trio v MÁMĚ roku 1999 znamenalo svátek pro každého diváka. Mironov prozatím nemůže konkurovat takovému Olegu Menšikovovi co do počtu francouzských a anglojazyčných rolí, zahraničních cen i zahraniční proslulosti, o to víc se ale utvrzuje jakožto vedoucí herecká osobnost své vlasti. V XXI. století se Mironovovi rok co rok daří dostávat silné filmové role, přicházet s hity divadelní sezóny a získávat čestná ocenění.

Pražské publikum se mohlo osobně seznámit s hereckými kvalitami Jevgenije Mironova při hostování divadla Tabakěrka v letech 2006 a 2007.


29.11.1966
Tatišev, Saratovská oblast, Rusko, Sovětský svaz
Jevgenij Mironov csfd

Serdce ParmyŽannaBelka i Strelka: Karibskaja tajnaCosmoballLenin. Neodvratnost.Car a MatildaKapr rozmraženýSpacewalkerNorvegSindrom PetruškiBělka a Strelka na MěsíciVyčislitělMoskva, ja ljublju těbja!Unaveni sluncem 2: OdporPejsci z vesmíruTransportChranit věčnoLov na PiraňuNa útěkuSnění o kosmuVěčernij zvonDům bláznůPrevraščenijeV avgustě 44-goDeník jeho ženyZmějinyj istočnikDvadcať minut s angelomRevizorMusulmaninUnaveni sluncemLimitaPosledňaja subbotaA znovu a znovu!Kak živjotě, karasi?LjubovZtracený na SibiřiDělaj - raz!Pěred rassvetomŽena kerosinščikaRjadom s tobojDěmon revoljuciiPepelDostojevskijApoštolIdiotLija Achedžakova. Paradoxy maleňkoj ženščinyPtica-GogolMuza


Aktualizace osobnostního profilu Jevgenij Mironov: 19.11. 2023 14:51