Solange Sicard (1902 - 1969)   † 67 let


Francouzská herečka Solange Sicard začínala na nejslavnější divadelní scéně Comédie Française, později vystupovala v dalších pařížských divadlech, odehrála také přes dvacet vedlejších filmových rolí. Narodila se v Paříži a krátce po první světové válce začala hrát souběžně v divadle i filmu. V Comédie Française hrála v první polovině dvacátých let převážně v Molièrových hrách, z jejích prvních výstupů před kamerou připomeňme krátký film HOREČKA (Fievre, 1921) slavného filmového průkopníka Louise Delluca, svůj umělecký profil obohatila také účastí v L’Herbierově adaptaci Pirandellova románu STÍN MATYÁŠE PASCALA (Feu Mathias Pascal, 1926).

V padesátých letech se po delší přestávce vrátila i k divadlu, ve filmu se mezitím dostala k úlohám babiček, častěji tehdy spolupracovala s režisérem Jeanem Gourgetem (KLEC NA MYŠI – La cage aux souris, 1954; ISABELLE SE BOJÍ MUŽŮ – Isabelle a peur des hommes, 1957), v Hunnebelově filmu GYMNAZISTKY (Les collégiennes, 1957) hrála matku Christine Carère. Naposledy hrála babičku ve filmu NĚŽNÁ A PRUDKÁ ELISABETH (Tendre et violente Elisabeth, 1960), později se ještě objevila v jednom televizním seriálu.

Solange Sicard zemřela v Clichy-la-Garenne nedaleko Paříže 7. září 1969 ve věku 67 let.


5.1.1902
Paříž, Île de France, Francie
7.9.1969
Clichy-la-Garenne, Francie
Solange Sicard csfd

Tendre et violente ElisabethCargaison blancheIsabelle a peur des hommesL'Amour est en jeuLes CollégiennesLes Premiers OutragesMannequins de ParisLa Cage aux sourisSeuls au mondeVšichni jsme vrahovéCoeur-sur-MerLa Plus Belle Fille du mondeL'Homme qui revient de loinMilenci z VeronyMontmartre-sur-SeineL'Affaire LafargeFeu !Les Petites AlliéesLe Billet de milleStín Matyáše PascalaCécilia, médecin de campagneHorečka


Aktualizace osobnostního profilu Solange Sicard: 25.4. 2024 14:10