Volodymyr Zelenskyj 46 let


Vladimir Alexandrovic Zelenskij (ukr. Володимир Олександрович Зеленський) je ukrajinský showman, herec, producent a scenárista. Narodil se 25. ledna 1975 v městečku Krivoj Rog, první čtyři roky strávil v Mongolsku v městě Erdenet. Vyučil se v Kyjevském státním ekonomickém institutu Vadima Hetmana (KSEI) jako právník, v této specializaci ovšem nikdy nepracoval.

Všechen zisk Vladimir ukládal ve společný projekt s kanálem Inter "VEČERNIJ KVARTAL". Show startuje v roce 2005, a postupně se stává jedním z nejpopulárnějších TV pořadů na Ukrajině, přičemž předčil Comedy Club i KVN. Postupně studio vytváří nové televizní projekty (BOJCOVSKIJ KLUB, KYJEV VEČERNIJ, SKAZOCHNAJA RUS), podílí se na scénářích pro jiné nezávislé projekty a muzikálech.

Dalším velkým uspěchem pro Zelenského se stává účast v ukrajinské verzi projektu TANEC S HVĚZDAMI. Tento soutěžní pořad má na kontě rekordní počet diváků - 87%, a finální koncert dokonce v žebříčcích předčil novoroční proslov ukrajinského prezidenta.

Díky této show se Zelenskij stává celebritou, pravidelně bere účast v novoročních muzikálech a různých talk a soutěžních show. V roce 2012 spolu se zpěvákem Filipem Kirkorovem se stává moderátorem první sezony hudebního show FAKTOR A, což je ruská verze "X-Factoru".


25.1.1978
Krivoj Rog, Sovětský svaz
Volodymyr Zelenskyj csfd

Ja, ty, vin, vona8 lučšich svidanijSluga naroda 28 novych svidanijLjubov v bolšom gorodě 3Rande na 8 způsobůRževskij protiv NapoleonaSlužebnyj roman - Naše vremjaLjubov v bolšom gorodě 2Ljubov v bolšom goroděTri muškeťoraSluha národaBajki MiťajaTurn in the WoundZlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válkaFollowing ValeriaFrontlineNadpřirozená mocPikRussia LiesStimmen aus dem Krieg - Ukraine 2022Válečná zóna: Setkání Beara Gryllse a prezidenta ZelenskéhoZelenskyy: Spirit of UkraineDva muži ve válceSvoboda v plamenech: Ukrajinský boj za svoboduUkrajina: tváře válkyUn président, l'Europe et la guerreVolodymyr ZelenskyjZelenskij: Muž, který se postavil PutinoviSlužebník lidu


Aktualizace osobnostního profilu Volodymyr Zelenskyj: 16.3. 2024 01:35