Dave Abbruzzese


David James Abbruzzese je americký hudebník. Narodil se 17. května 1968 v Stamfordu, Connecticut. Mládí prožil v Mesquite, ve státě Texas. Má staršího a mladšího bratra, ale nikdo ostatní z rodiny se hudbě nikdy nevěnoval. Bubnoval už na střední škole, poté strávil sedm let v různých kapelách místní hudební scény. Založil kapelu s názvem Dr. Tongue, která byla spíše funkového zaměření. Jako vzory uvádí Johna Bonhama z Led Zeppelin, a stejně jako on nepoužívá dva basové bubny ani dvojitý kop-pedál. Upřednostňuje široké použití různých typů činelů. Je známý jako jeden z bubeníků v kapele Pearl Jam.

Po návratu do Texasu se znova setkal se svými bývalými přáteli a muzikanty a v roce 1997 založil hudební skupinu Green Romance Orchestra, kterému vyšlo album "Play Parts 1 & V". Na toto album přispěl svými vlastními skladbami a také ho produkoval. Toto experimentální CD bylo nahráno v jeho vlastním nahrávacím studiu v Dallasu. Později hrál s HairyApesBMX, kteří vydali album "Out Demons" v roce 2000. Od roku 1997 pravidelně doprovází Stevie Salase a s jeho uskupením IMF´s Live jezdí pravidelně na turné. V roce 2012 například uskutečnili několik koncertů v Evropě a vystoupili také v Bratislavě.

Dave Abbruzzese je od roku 2006 ženatý se svou školní láskou Laurou Whisman, a má jednu dceru z předchozího vztahu. V současné době žije v Dallasu.

Dave Abbruzzese csfd

Pearl Jam TwentyUnplugged: Pearl Jam


Aktualizace osobnostního profilu Dave Abbruzzese: 26.4. 2024 01:12