Joe Bastianich 55 let


Joseph "Joe" Bastianich je Američan italského původu, vlastník několika restaurací a vinic, spisovatel a kritik. Pro televizní diváky je znám především pro účinkování v americké kuchařské show Masterchef.

Joseph vystudoval Boston College. Po ukončení studia pracoval jako obchodník s dluhopisy na Wall Street, ale brzy poté toto zaměstnání opustil, aby spojil svoji budoucí kariéru s rodinným podnikem. Brzy přesvědčil své rodiče, aby dali kapitál dohromady a otevřeli si novou restauraci Becco (1993) v divadelní čtvrti na Manhattanu. První i nová restaurace se staly úspěšnými a tak rodina otevřela další restaurace i mimo New York City, počínaje restaurací Lidia v Kansas City (1993). V roce 1997 se Joeovi rodiče Felice a Lidia po 31 letech manželství rozvedli. Jeho otec odstoupil z rodinného podniku a přenechal svůj podíl ve firmě svým dvěma dětem - Josephovi a Tanye.

Následující rok, se Joe spojil s kuchařem Mariem Batali a společně otevřeli Babbo Ristorante e Enoteca. Restaurace získala tři hvězdy v The New York Times. Pokračování jejich partnerství vyústilo v otevření dalších sedmi restaurací v New Yorku mimo jiné i restauraci Del Posto. V Los Angeles Bastianich a Batali otevřeli dvě restaurace a v Las Vegas dokonce čtyři. V roce 2010 se Del Posto stalo první italskou restaurací, která obdržela čtyřhvězdičkové hodnocení v New York Times od roku 1974.

Kromě restaurací Bastianich otevřel také tři vinařství: Azienda Agricola Bastianich ve Friuli, La Mozza Maremma v Toskánsku a Tritono Mendoza, v Argentině. O tom, že se ve víně vyzná, svědčí i fakt, že je spoluautorem tří knih, zabývající se italskými víny.


17.9.1968
New York City, New York, USA
Joe Bastianich csfd

MasterChef JuniorSteve HarveyMasterchefNoční Show Jimmyho FallonaTodayGrace Stirs Up SuccessBarolo Boys. The Story of a RevolutionIron Chef USA: Holiday Showdown


Aktualizace osobnostního profilu Joe Bastianich: 1.11. 2023 20:09