Valeria Fabrizi 87 let


Populární, nicméně dnes již málo známá italská herečka Valeria Fabrizi založila svůj úspěch ve filmu na kráse, v čemž byl její úděl společný s mnoha vycházejícími hvězdami konce padesátých let. Narodila se ve starobylé Veroně na severu Itálie a podle některých zdrojů debutovala bezejmennou rolí již v bohatě obsazené komedii SMÁT SE! SMÁT SE! SMÁT SE! (Ridere! Ridere! Ridere!, 1954), za její debut před kamerou se ale považuje až postava Silvany ve francouzsko-italském filmu NEJKRÁSNĚJŠÍ ŽENA NA SVĚTĚ (La donna piu bella den mondo, 1955).

Vedle filmu a divadla začala účinkovat také v televizi, kde zaujala například jako moderátorka populárních soutěží. Pokles aktivit před filmovou kamerou souvisel nejen s úbytkem zájmu o ni samotnou, nutno je zmínit, že v roce 1964 se provdala a jejím manželem se stal zpěvák a kytarista Tata Giacobetti (1922-1988), z jejich vztahu se narodil syn Giorgio. V této době hrála ve filmu spíše již jen výjimečně, připomeňme alespoň Corbucciho western JOHNNY ORO (1966). Jestliže ještě počátkem šedesátých let hrála ve filmech hlavní ženské role, o něco málo později se kamerám prakticky vyhýbala a její účast na různých filmových a televizních projektech 70. a 80. let byla již jen odleskem bývalé slávy.

V nedávné době Valeria Fabrizi přijala účast v několika televizních seriálech, v roce 2004 po dlouhých letech znovu vystupovala i na divadelním jevišti (Pygmalion).


20.10.1936
Verona, Veneto, Itálie
Valeria Fabrizi csfd

Dobbiamo stare viciniDa grandiSe mi vuoi beneRicchi di fantasiaNon c'è campoIl seme della discordiaNoc před zkouškamiBambino sull'acqua, IlRumore dei ricordi, IlBagnomariaVyznání láskyCaldo soffocanteCasta e puraNel silenzio della notteL'inconvenienteVai col liscioAmore mio spogliati... che poi ti spiego!Calore in provinciaPaolo Barca, maestro elementare, praticamente nudistaPůvabná babičkaHeroin v ženském tábořeKdyž ženy hrají ding dongI quattro pistoleri di Santa TrinitàDue magnifici fresconi, IGrande maestro, IlSoldati e capelloniDelitto d'amoreJohnny OroVacanze sulla neveAbajo espera la muerteHär kommer bärsärkarnaBiblioteca di Studio Uno: Il dottor Jeckill e mister HideBiblioteca di Studio Uno: La storia di Rossella O'HaraCoda del diavolo, LaMarziani hanno dodici mani, ISette vipere: Il marito latino, LeBeta SomHolky na motorkáchQueste pazze pazze donneAccroche toi y'a du ventAssassino si chiama Pompeo, L'Il medico delle donneLe massaggiatriciMatyáš SandorfAccroche-toi, y'a du ventAkikoBellezze sulla spiaggiaFerragosto in bikiniFiglio d'oggi, UnMagnifiche sette, LeScandali al mareVacanze alla baia d'argentoWalter e i suoi cuginiAdua a její družkyAnonima cocottesCaccia al maritoCanto nel deserto, UnIl cavaliere senza terraLa cento chilometriSorprese dell'amore, Le


Aktualizace osobnostního profilu Valeria Fabrizi: 31.3. 2024 14:31