Linda Emond 64 let


Linda Marie Edmond je americká divadelní, filmová a televizní herečka.

Ve hře Tonyho Kushnera, "Homebody/Kabul" hraných odděleně ve třech produkcích, v té první v New York Theatre Workshop, obdržela nominaci na cenu Drama Desk Award pro mimořádný herecký výkon a vyhrála zároveň cenu Lucille Lortel Award a Obie Award pro nejlepší ztvárnění dané role. Ve stejné hře se objevila v Mark Taper Forum v L.A. a v Brooklyn Academy of Music. V roli královny Hermiony zazářila ve hře "The Winter's Tale" divadla Public Theater a hrou "The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures", otevírala divadelní sezónu 2011 na Off-Broadwayi.

V oblastních divadlech hrála Edmond ve hře Davida Hareho, "The Secret Rapture" /1990/ v produkci Steppenwolf Theatre Company z Chicaga, ve hře "The Cherry Orchard" /2004/ na Williamstown Theatre Festival v Massachusetts a ve hře A.R.Gurneye, "Far East" /1998/.

V televizní a filmové branži hrála postavu Simone Beck v komediálním dramatu  JULIE & JULIA /2009/ s Meryl Streep v hlavní roli, v TV životopisném snímku GEORGIA O'KEEFFE /2009/ s Jeremym Ironsem a jako Abigail Adams ve filmu AMERICAN EXPERIENCE: JOHN AND ABIGAIL ADAMS. Ve válečném dramatu STOP-LOSS /2008/ ztvárnila postavu Idy King a v krimi dramatu CITY BY THE SEA /2002/ s Robertem DeNirem hrála vedlejší roli Margery. V roce 2009 ztvárnila postavu Mary Ann McCray v televizní adaptaci filmu A DOG NAMED CHRISTMAS. Objevila se v seriálech GOSSIP GIRL /2007-2012/, v krimi seriálu LAW & ORDER /1990-2010/ nebo v politicko-soudním seriálu THE GOOD WIFE /2009-současnost 2014/.


22.5.1959
New Brunswick, New Jersey, USA
Linda Emond csfd

MostyV nemilostiBlíženecPoslední semestrOd písně k písniPěkně blběSea OakIndignationSígřiJenny se vdáváTři generaceZvláštní příběh rodiny FOldboyPták z nebesGeorgia O'KeeffeováHledanýJulie a JuliaPes jménem KrismesVe službách válkyNapříč vesmíremTradeJejí případTemné vodyThe Dying GaulHodina pravdyAlmost SalinasGentleman's Game, APollockStopy LauryGod's WillSmrt a další důkazyJen vraždy v budověPacientPozlacený věkBoj o mocThe BiteDobrý bojLodge 49Paní ministryně


Aktualizace osobnostního profilu Linda Emond: 22.3. 2024 23:53