Milan Bahúl 63 let


Dvoumetrový slovenský herec se narodil 25. září 1960 v Bratislavě. I přes původní sen, stát se leteckým mechanikem, absolvoval v roce 1983 bratislavskou Vysokou školu múzických umění. Po prvotním angažmá ve Štúdiu S byl 5 let členem Divadla Slovenského národního povstání v Martině. V roce 1989 odešel do bratislavského Divadla Nová scéna a od roku 1992 až do roku 2008 působil ve Slovenském národním divadle.

I když v poslední době hraje hlavně v seriálech, dříve se objevoval spíše ve filmech. Ve větších rolích jsme ho mohli vidět jako Gorana v Jakubiskově NEJASNÉ ZPRÁVĚ O KONCI SVĚTA, postavu Daniela Dalíka ztvárnil v adaptaci Páralovy knihy PLAYGIRLS a krále si zahrál v pohádce Jiřího Chlumského O SVATEBNÍ KRAJCE. Objevil se i ve filmech americké provenience DRAČÍ SRDCE a FRANKENSTEIN.

I přesto, že pracuje spíše v Česku, cítí se být podle vlastních slov hercem „československým“. Nemá rád televizní estrády a netají se zklamáním ze současné slovenské tvorby. Milan Bahúl je ženatý a má dvě děti (syna a dceru). Je příznivcem homeopatie, konkrétně urinoterapie, i přesto uznává klasickou medicínu.


25.9.1960
Bratislava, Československo
Milan Bahúl csfd

Čarovný kamínekKouzelník ŽitoLáska na vláskuCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůVeľké šťastieFrankensteinO svatební krajceZa mestskými múrmi: ObeťZpráva o putování studentů Petra a JakubaO ľuďoch a čarodejníkochPán hraduKniežaNejasná zpráva o konci světaDračí srdceAlbert, AlbertPlaygirlsTajomstvo šťastiaHeloisaKhakestar-e sabzMacoškaO krásnej strigeVášnivé známostiTanec lásky a smrtiJahňa chudobnéhoMostOneskorené kvetyJežišova matkaLorenzaccioMário, zapískaj...!Rozruch na onkológiiZbytočné trápeniaJacobowski a plukovníkRodinaNeistá sezónaUlice bez menaBalada o mŕtvych očiachDirigentSagarmathaTvár v roseBiela voči obloheHĺbkový rekordZelená létaIldaKto chce získať princeznúLoktibradaNávrat Jána PetruV bludisku pamätiZločin Arthura SavilaAnička JurkovičováReťazenieKonôpkaVeselé panie z WindsoruUltimátumŠťastná rybkaSlunečná


Aktualizace osobnostního profilu Milan Bahúl: 31.10. 2023 06:25