Britt Ekland 81 let


"Ideální muž neexistuje. Je snazší nalézt manžela.“

Byla první na seznamu hereček režiséra Polanského pro titulní roli v hororu ROSEMARY MÁ DĚŤÁTKO (1968), studio však dalo následně přednost Mie Farrowové, kterou tehdy proslavila enormně úspěšná soap opera „Peyton Place“ (1964). V prosinci 2007 se Eklandová účastnila švédské reality show „Stjärnorna på slottet“, ve které se objevil mj. i známý herec Peter Stormare (FARGO, BIG LEBOWSKI, ARMAGEDDON). V posledních letech byla k vidění v několika britských pantomimách, v prosinci 2007 a lednu 2008 vystupovala v Swindon's Wyvern Theatre ve zpracování „Popelky“ a v lednu 2008 byla jako host k vidění v bristké televizní show „Loose Women“.

Slavnou se Eklandová stala po bouřlivém románku a následné svatbě (únor 1964) s britským hercem a komikem Peterem Sellersem, který ji požádal o ruku na základě novinové fotografie (podle jiných zdrojů se prostě seznámili v hotelu). První infarkt Sellers prodělal během svatební noci. V roce 1965 se jim narodila dcera, dnešní herečka Victorie Sellersová. Do rozvodu v prosinci 1968 spolu manželé natočili dva filmy, krimikomedii HON NA LIŠKU (1966) v režii Vittoria De Sicy a zapomenutelnou komedii BOBO (1967). Prožila také hodně přetřásaný románek s rockovou hvězdou Rodem Stewartem; seznámila je v roce 1975 Joan Collinsová a žili spolu něco přes dva roky, během kterých se Eklandová vzdala kariéry a soustředila pouze na vztah (francouzský šepot v Stewartově hitu „Tonight's the Night, Gonna Be Alright“ patří jí). Když Stewart přiznal nevěru, došlo k hlučném rozchodu a Eklandová po něm soudně požadovala přes 12 miliónů dolarů odškodného jako náhradu za ušlou kariéru. Nárok byl soudem zamítnut. V té době byl Eklandové udělen přídomek „boy toy“. O známosti a doprovodnou publicitu neměla nouzi (největším milovníkem byl podle ní Warren Beatty). Nechvalně známá se počátkem 80. let stala svým „honem“ na rockové hvězdy (klávesista skupiny Duran Duran, Nick Rhodes, odmítl na jedné módní přehlídce „společné foto“). V letech 1984-1992 (rozvod) žila s téměř o dvacet let mladším rockovým hudebníkem Slimem Jimem Phantomem a s ním má syna Thomase Jeffersona (1988).

"Řekla jsem, že nespím s ženatými muži, myslela jsem tím ale šťastně ženaté muže.“


6.10.1942
Stockholm, Stockholms län, Švédsko
Britt Ekland csfd

Britt FitThe ChildrenAféra ProfumoCold HeatVampír z Beverly HillsLuna ve znamení ŠtíraAz aranyifjúAmerická zmrzlinaMarbella, un golpe de cinco estrellasLove ScenesDead WrongDr. Yes: Hyannis AffairErotic ImagesElectric Blue 3Satan's MistressJacqueline Susann's Valley of the DollsKlub příšerVěž rukojmíPoklad krále ŠalamounaGreat Wallendas, TheOtrokářiRing of PassionCasanova & Co.High VelocityRoyal FlashMuž se zlatou zbraníUltimate Chase, TheBaxterRituálThe Six Million Dollar Man: Wine, Women and WarAsylumNekonečná nocNight Hair ChildTime for LovingChyťte CarteraPercyStronger, TheI cannibaliTintomaraGli intoccabiliNell'anno del SignoreStilettoNoc, kdy přepadli kabaret MinskýchBoboDvojníkHon na liškuToo Many ThievesDo Not DisturbCarol for Another ChristmasHrdinové bez kalhotDet är hos mig han har varitIl diavoloThe PrizeVelitelHanden på hjärtatKrátké létoThe Happy ThievesG.I. BluesNaprosto dokonalé


Aktualizace osobnostního profilu Britt Ekland: 3.11. 2023 14:06