Zdeněk Krupa 70 let


Po absolvování Filmové školy v Čimelicích  v roce 1973 nastoupil do tehdejšího Filmového studia ve Zlíně (tehdejším Gottwaldově). Po krátkém působení v oddělení dokumentárního a zakázkového filmu, přijal nabídku do studia K. Zemana, kde právě probíhala příprava natáčení Zemanova celovečerního filmu KRABAT - ČARODĚJUV UČEŇ.

Proto také využil možnosti samostatně natočit Zemanův poslední film POHÁDKA O HONZÍKOVI A MAŘENCE. V 80. letech ve své tvorbě využíval zkušeností získaných u Zemana jako např. středometrážní filmy ČERTÍK FIDIBUS natočený dcerou K. Zemana Ludmilou a jejím manželem nebo ve filmu O STUDÁNCE S ŽIVOU VODOU rež. Josefem Zemanem (dlouholetým spolupracovníkem K. Zemana) a nebo ve spolupráci s animátorem a režisérem M. Šebestou ve filmu ŠVEC A ČERT.

V posledních letech se Z. Krupa věnoval tvorbě večerníkové, kde si mohl ověřit použití nových technologií při snímání  jako např. v seriálu KRYSÁCI nebo hudebního DVD STRÁŽCE PLAMENE autorů Hapky a Horáčka. Z. Krupa během své tvůrčí činnosti absolvoval magisterský obor výtvarná umění a design na UTB ve Zlíně a své zkušenosti předává jako pedagog svým studentům.


2.2.1954
Kroměříž, Československo
Zdeněk Krupa csfd

Pohádka o Honzíkovi a MařenceČarodějův učeňKrysáciPat a MatBol raz jeden zámoček, bol raz jeden hradHav a KvikLap a Hopko detektíviGuľaté rozprávkyPod zelenou horičkouPermoník z Kremnickej baneSnehuliacke rozprávkyAhoj, braček!Kač, kač, kačStrapúšikJak zajíc přelstil líného hajnéhoBolo raz jedno teliatkoIndiánske rozprávkyLienka AnulienkaMarcelko a dedko BonifácNa hotelu v OlomouciTrojúhelníkHvězdička a slonŠvec a čertLáska a zelíO studánce s živou vodouKomu patří její srdceČertík FidibusOrdinace v růžové zahraděFilmový dobrodruh Karel Zeman


Aktualizace osobnostního profilu Zdeněk Krupa: 6.11. 2023 14:33