Lorraine Pilkington 49 let


Pro tuzemské diváky nejznámější jako rozverná Lulu v růžovém overalu, s ptačím brkem zasazeným do blonďatých kadeří. To je Lorraine Pilkington, narozená 1. ledna 1975 v irském Dublinu.

Rozcvičení před další velkou rolí jsou snímky THE LAST OF THE HIGH KINGS (1996) a THE BOXER (1997) s Danielem Day-Lewisem v hlavní roli. Poté, v roce 1999, přichází již zmiňovaná role Lulu v chemickém komediálním dramatu HUMAN TRAFFIC. Zatímco pro kontinentální Evropany není nic tak významného na faktu, že irská herečka sklidila největší úspěch ve filmech zasazených do waleského a anglického prostředí, pro ostrovany to, pochopitelně, zůstává ironií osudu.

Další část jejího pracovního života tvoří britské seriály. V MONARCH OF THE GLEN si zahrála vesnickou učitelku Katrinu Findlay. Ve FOUR FATHERS si prošla zatím asi nejtužším momentem kariéry, když se musela svléci před šedesáti štamgasty v jakési hospodě.

Lorraine jednou prohlásila, že role Lulu jí byla blízká, jelikož si zavzpomínala na divoké mládí v Dublinu. Roku 2001 se vdala za Simona Masseyho, režiséra MONARCH OF THE GLEN. Mají dva syny jménem Milo a Luka. Z prohlášení Lorraine, ve kterém tvrdí: “Díkybohu jsou takové role minulostí.“, (na mysli má ony seriálové role), usuzujeme, že se opět s chutí poohlíží po filmu.


1.1.1975
Dublin, Irsko
Lorraine Pilkington csfd

Vražedný instinktCo udělal RichardPo TomášoviZa jeden denÚnosTeritoriumBez dechuHuman TrafficStatečnost v srdciSynovecBoxerGold in the StreetsNezvěstnýPoslední ze slavných králůRunway OneAll Things Bright and BeautifulIrlandaise, L'ZázrakStriking OutRough DiamondRobotboyMonarch of the GlenFour FathersExtra, Extra, Read All About ItSkin and Blisters


Aktualizace osobnostního profilu Lorraine Pilkington: 30.10. 2023 22:56