John Simm 53 let


John se narodil 10. července 1970 v Leedsu, už v jeho pěti letech se s rodinou přestěhoval do Lancashiru a poté se stěhovali stále častěji po celé severovýchodní Anglii. John teda žil v mnoha městech, např. Manchesteru, Burnley nebo Blackpoolu. Jeho otec byl muzikant, naučil Johna hrát na kytaru a už ve dvanácti letech s ním hrál a zpíval na pódiu v místních klubech.

Jeho profesionální herecký debut se udál v roce 1992 v epizodě seriálu Rumpole of the Bailey. V roce 1995 mu jeho první filmová role ve filmu Boston Kickout vynesla uznání a cenu pro nejlepšího herce na filmovém festivalu ve Valencii (porotci ho upřednostnili před např. Dennisem Hopperem). Po seriálu The Lakes a jeho filmovém zpracování mu slávu i mimo rodnou zemi přinesla role Jipa v kultovním Human Trafficu. Později se objevil v černé komedii 24 Hour Party People v roli frontmana kapely New Order Bernarda Sumnera kde sám nazpíval akustickou verzi písně Blue Monday.

John je od roku 2004 ženatý a s manželkou Kate Magowan má dvě děti - Ryana a Molly. Je vášnivým fanouškem fotbalového klubu Manchester United.


10.7.1970
Leeds, Yorkshire, England, Velká Británie
John Simm csfd

Neviditelný důkazEverydayIn Love with ShakespearePán času: Konec času - 1. částPán času: Konec času - 2. částSkelligÚterýĎáblova poutaBlue/OrangeSpojeni navždyAll Star Comedy Show, TheNero, císař římskýSex TrafficCrime and PunishmentMirandaNonstop pártyIs Harry on the Boat?Jak na ženskýForgive and ForgetNever NeverHuman TrafficLakes, TheV zemi divůDiana & MeBoston KickoutHere Comes the Mirror ManMeatGraceCrimeCold CourageCollateralMo sheng renTraumaPán času


Aktualizace osobnostního profilu John Simm: 9.11. 2023 00:31