Gottfried Kolditz (1922 - 1982)   † 59 let


Gottfried Kolditz patřil k plodným režisérům Německé demokratické republiky. Vystudoval herectví a režii na Mendlesohnově akademii v Lipsku. Po škole začal pracovat jako divadelní režisér v různých divadlech NDR, v Lipsku, v Drážďanech, Rostocku i Karl-Marx-Stadtu.

Nejpopulárnějšími Kolditzovými filmy se staly konkurenční „indiánky“ studií DEFA s jugoslávským hercem Gojko Mitićem ZLATO V BLACK HILLS, ULZANA apod. Kolditz zemřel nečekaně v jugoslávské Ljubljani při přípravě nového opusu. Jeho tvorbu lze zřejmě nejlépe charakterizovat jako vědomě únikovou.


14.12.1922
Altenbach, Německá říše
15.6.1982
Dubrovnik, Croatia, Jugoslávie
Gottfried Kolditz csfd

Das Ding im SchloßV prachu hvězdT.B. als KellnerDas SinfonieorchesterUlzanaApačiIkarosZlato v Black HillsDas Tal der sieben MondeGeliebte weiße MausFrau HolleMusikalisches RendezvousRevue um MitternachtDas Filmmagazin Nr. 1Die goldene JurteSchneewittchenDie Schöne LuretteBílá krevSimplon-TunnelDas Stacheltier - Der junge EngländerDer Junge EngländerTanz in der GalerieMit Oswald in der OperVon nun ab, Herr KunzeGisela May singt BrechtFilmmagazin Nr. 2 - Achtung 8x aufgeblendetDas Stacheltier - Folge 129dschungeltöneDas Stacheltier - Höfliche AntwortDas Stacheltier - Immer KavalierDas Stacheltier - Tanz in der GalerieIhr Diener, Herr ProfessorAddio, piccola mia


Aktualizace osobnostního profilu Gottfried Kolditz: 19.4. 2024 11:49