Brían F. O'Byrne 56 let


Brian Flynn O’Byrne je irský herec, fanoušek Mets (slavný basketbalový klub), který už několik let obývá americké město New York. Narodil se 16. května 1967 v irské vesničce Mullagh, jež se nachází v hrabství Cavan. Zde se rozhodl studovat herectví na Trinity College v Dublinu, což se mu později úspěšně povedlo. V roce 1996 se zasnoubil s herečkou Amy Ryan, avšak dnes už spolu nežijí.

Avšak ani na Ostrovech se neztratil a vystřihl se roličku ve filmu od Kirsten Sheridan DISCO PIGS, nebo v irské komedii INTERMISSION. Brian F. O’Byrne ale své nejlepší chvilky nezažíval před kamerou, nýbrž na divadelním jevišti, především pak na Broadwayi. A také díky divadlu se mu povedlo uspět i v oblasti hereckých cen. Tou nejznámější byla asi Tony Award, kterou dokonce vyhrál a to za nejlepší herecký výkon ve hře FROZEN. Den po přebírání ceny Brian točil scénu ve velice úspěšném filmu MILLION DOLLAR BABY, kde hrál kněze, v hlavě měl ale podle svých slov pouze zážitky z přebírání Tony Award. Po úspěšném dotočení Eastwoodova dramatu se vrhnul do dalšího kasovního trháku NOVÝ SVĚT. V poslední době jsme ho mohli spatřit v amerických filmech KOŘENÍ ŽIVOTA a jako zlodějíčka v NEŽ ĎÁBEL ZJISTÍ, ŽE SEŠ MRTVEJ, nebo v televizních seriálech BROTHERHOOD či v seriálu televize ABC FLASHFORWARD.


16.5.1967
Mullagh, okres Cavan, Irsko
Brían F. O'Byrne csfd

ConclaveTwigIrský zázrakMůj rok se SalingeremSergioExposedSaints & StrangersJimmyho tančírnaZa vlast a královnuMedeasHon na čarodějniceInternationalKoření životaNež ďábel zjistí, že seš mrtvejBroukIn an InstantNový světMillion Dollar BabyEasyIntermissionBanditiDisco PigsNebezpečná mapaŠedá zónaNejlepší obchodníciFifth Province, TheThe Last Bus HomeLincoln Rhyme: Hunt for the Bone CollectorHatton GardenV zajetí kouzelNightflyersLittle Boy BlueManhuntAquarius


Aktualizace osobnostního profilu Brían F. O'Byrne: 19.4. 2024 11:46