Beau Willimon


Pack Beauregard (ani se to nesnažte vyslovit) Willimon, zkráceně tedy "Beau" Willimon se narodil 26. Listopadu, 1977. Jeho otec byl kapitánem amerického námořnictva a jako malý se tak často stěhoval, než se konečně rodina usadila ve městě St. Louis, Missouri, kde se jeho otec stal právníkem.

Jeho kariéra byla od začátku plná překážek, tu největší si zapříčinil vlastní závislostí na alkoholu. Taktéž vystřídal několik prací, stavěl sety, pomáhal v galerii či dělal baristu. To vše se změnilo poté, co se v New Yorku zapsal do scenáristické školy. Jeho první hra Farragut North byla inspirována právě zkušenostmi z prezidentských kampaní a v pozdějších letech mu vynesla několik ocenění. Filmový fanoušci ji znají pod jménem "Ides of March", tedy filmovou adaptací, která měla premiéru 11. Listopadu 2011, která získala mimo jiné nominaci na Oscarový scénář v roce 2012.

Jeho nejnovějším dílem je proslule známá adaptace starší BBC série House of Cards pro americkou internetovou streamovací službu Netflix.

Beau Willimon csfd

Domek z karetThe FirstMarie, královna skotskáDen zradyAndorNetflix vs. the WorldLennon or McCartneyClose Up with the Hollywood ReporterThe Writers' RoomMSN ExclusivesRed Carpet Report


Aktualizace osobnostního profilu Beau Willimon: 26.2. 2024 08:38