David Jason 84 let


David Jason, vlastním jménem David John White, se narodil v severolondýnské čtvrti Edmonton do rodiny roznašeče ryb na rybím trhu a uklízečky jako jedno z dvojčat (bratr při porodu zemřel).  Starší bratr Arthur White byl hercem a tak rodina chtěla, aby se druhý syn věnoval primárně řemeslu. Mladý David se tedy napřed stal elektrikářem, ač se toužil stát hercem. Již na škole chodil do dramatického kroužku a později se stal členem Amatérského Dramatického Spolku.  Po vyučení nakonec stejně utekl k herectví.

V roce 1989 si zahrál v seriálu A Bit of a Do a v roce 1991 vytvořil  na následující tři roky další velkou komediální postavu - Popa Larkina v seriálu The Darling Buds of May (ve kterém odstartovala kariéru Catherine Zeta-Jones).

Přestože se David hlavně proslavil v komediálních rolích, v roce 1992 se rozhodl přijmout roli detektiva Williama Frosta v populárním seriálu A Touch of Frost, za kterou též získal řadu ocenění a v roce 1999 si zahrál v dramatu o  1. světové válce All the King's Men.

V prosinci 2005 byl David povýšen královnou Alžbětou II. do šlechtického stavu.  Je ženatý, s manželkou Gill Hinchcliffe má dvanáctiletou dceru Sophii a žijí v Buckinghamshire.  Má pilotní oprávnění na vrtulník.


2.2.1940
Edmonton, Londýn, England, Velká Británie
David Jason csfd

A Cold Supper Behind HarrodsCome Rain Come ShineAlbertův odkazBarva kouzelGhostboatOtec prasátekFinal Quest, TheSecond Quest, TheQuest, TheVšichni královi vojáciMarch in Windy CityDavid Jason in His ElementZlatí hošiAmongst BarbariansThe BFGThe Wind in the WillowsThe Funny Side of ChristmasOdd Job, TheVodní dětiWombling FreeRoyal FlashWhite CargoPod Mléčným lesemStill Open All HoursThe Royal BodyguardDiamond GeezerMicawberOnly Fools and Horses....Angelmouse


Aktualizace osobnostního profilu David Jason: 29.3. 2024 11:57