Martin Štrba 62 let


Narodil se 26. srpna 1961 v Levicích. Vystudoval fotografii na Střední umělecko-průmyslové škole v Bratislavě a na pražské FAMU absolvoval katedru filmové kamery. Martin Štrba patří k nejvytíženějším kameramanům české a slovenské kinematografie. Od poloviny devadesátých let žije v Praze.

V roce 1999 získal za film JE TŘEBA ZABÍT SEKALA cenu Asociace českých kameramanů a Českého lva za kameru, o rok později byl oceněn Českým lvem za Nejlepší výtvarný počin za film ANDĚL EXIT.


26.8.1961
Levice, Československo
Martin Štrba csfd

Nepela: Cesta za svobodouVálka policajtůEma a smrtihlavTancuj MatyldoKůňVelká premiéraZešíletMuž se zaječíma ušimaŠarlatánSkleněný pokojÚhoři mají nabitoTlumočníkMiladaMasarykPrázdniny v ProvenceWilsonovPohádkářSlovensko 2.0Hořící keřLíbánkyOdpad město smrtPoselVendetaViditelný světHasičiObčanský průkazJánošík - Pravdivá historiePokoj v dušiDěti nociO rodičích a dětechHezké chvilky bez zárukySluneční státTichoLovec a datelPískovnaVisions of EuropeNevěrné hryBabí létoAnděl ExitChlapi nepláčouKrajinkaEliška má ráda divočinuPraha očima...Je třeba zabít SekalaRivers of BabylonOrbis PictusStůj, nebo se netrefím!Čierna ovcaPrášky na spanieVyššia mocDušičkaIba taká hraZahradaNa krásnom modrom DunajiVšechno co mám rádNehaF.T.Dáma a Král


Aktualizace osobnostního profilu Martin Štrba: 3.1. 2024 04:40