Mark Waters 59 let


Mark Waters absolvoval režijní program na americkém filmovém institutu. Jeho celovečerní režijní debut byla temná komedie DŮM PŘITAKÁNÍ. Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 1997, kde herečka v hlavní roli Parker Posey získala zvláštní cenu poroty za svůj výkon v roli šílené Jackie. Waters k filmu napsal scénář podle stejnojmenné hry od Wendy MacLeod.

V roce 2008 se Waters odklonil od dosavadního žánru a natočil fantasy dobrodružství KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ. Film s rozpočtem 90 milionů dolarů utržil celosvětově 163 milionů. Poté se vrátil ke komediím a v roce 2009 natočil romantiku BEJVALEK SE NEZBAVÍŠ a konečně v roce 2011 rodinnou komedii s Jimem Carrey v hlavní roli, PAN POPPER A JEHO TUČŇÁCI. K naprosté většině Watersových filmů hudbu skládá britský skladatel Rolfe Kent.


30.6.1964
Wyandotte, Michigan, USA
Mark Waters csfd

Mother of the BrideTakový normální klukMagic CampSanta je pořád úchylVampire AcademyPan Popper a jeho tučňáciBejvalek se nezbavíšKronika rodu SpiderwickůA co když je to pravda?Protivný sprostý holkyMezi námi děvčatyWarning: Parental AdvisoryVzhůru nohamaDům přitakáníWitches of East EndMade in Jersey500 dní se SummerDegrassi: Next ClassThe 100 Greatest Family FilmsWarren Beatty - pocta za celoživotní dílo


Aktualizace osobnostního profilu Mark Waters: 31.10. 2023 09:13