Linus Roache 60 let


Linus William Roache je anglický herec, pravděpodobně divákům nejvíc známý pro ztvárnění role Michaela Cuttera v krimi seriálu LAW & ORDER /1990-2010/ a LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT /1999-současnost (2012)/ a postavy Thomase Waynea v thrilleru BATMAN BEGINS /2005/. Je synem herce Williama Roache, který hraje v anglickém seriálu CORONATION STREET /1960-současnost(2012)/.

Na začátku 90.let Roache odstartoval svou filmovou kariéru, i nadále však zůstal činný jak v divadle tak i v televizi. V dramatu PRIEST /1994/ hrál hlavní roli faráře Grega Pilkingtona. Za tuto roli byl nominován na cenu Chlotrudis Award za nejlepšího herce. Za film PANDAEMONIUM /2000/ získal cenu Evening Standard British Film Award pro nejlepšího herce za ztvárnění role Samuela Taylora Coleridge.

Americkým divákům je známý především pro roli Dr. Thomase Waynea, otce Batmana ve filmu Batman Begins nebo jako právníka Michaela Cuttera v amerického krimi seriálu Law & Order. V TV filmu RFK /2002/ hrál postavu Roberta F. Kennedyho, za kterou získal nominaci na Golden Globe Award pro nejlepšího herce v kategorii miniseriálů a TV filmů. V britském filmu BLIND FLIGHT /2003/, režiséra Johna Furse hrál hlavní postavu Johna McCarthyho, za kterou obdržel nominaci na cenu BAFTA Scotland Award pro nejlepšího herce ve skotském filmu.

V červnu 2010 bylo oznámeno, že by se mohl vrátit do seriálu Coronation Street a hrát spolu se svým otcem Williamem. V červenci 2010 získal roli v pilotu seriálu společnosti HBO, THE MIRACULOUS YEAR. V dubnu 2011 byl Roache obsazen do hlavní role mini-seriálu televize ITV nazvaném TITANIC. Tato série byla vysílána od března do dubna 2011 na připomínku 100. výročí od potopení této nejznámější lodi.


1.2.1964
Manchester, England, Velká Británie
Linus Roache csfd

The Dresden SunMůj policistaThe ApologyBeing DeadNejvyšší poctaŠpionkyMandy - Kult pomstyDivision 19Hochelaga, země dušíBarryID2: Shadwell ArmyInnocenceNON-STOPDark HorseSupercapitalistTemný rytíř povstalThe Making of a LadyTitanicThe Miraculous YearYonkers JoeBefore the RainsPřetržená nitDesatero přikázáníDokažte mi vinuBatman začínáDvanáctiletíRiddick: Kronika temnaZloději pamětiHranice zlomuLet naslepoHartova válkaRFKStahující se mračnaBestPandaemoniumSiam SunsetThe Venice ProjectZásah do srdceKřídla vášněPriestLinkNo SurrenderBilly the KidSouputníciRekrutVe jménu vlastiSummer of Rockets


Aktualizace osobnostního profilu Linus Roache: 4.4. 2024 09:03