Warwick Davis 54 let


Celým jménem Warwick Ashley Davis se narodil v Anglii 3. února 1970. Jeho tvář a postava se stala nezapomenutelnou hlavně díky jeho nízkému liliputímu vzrůstu. Měří pouze 1,07 metru. Narodil se v Epsomu, Surrey, jako starší ze dvou dětí. Otec pracoval jako pojišťovací makléř a matka se starala o domácnost.

Roku 1987 byl pozván do Londýna, kde se setkal s Ronem Howardem a Georgem Lucasem a domluvili se na natočení filmu WILLOW, kde Warwick poprvé ukázal svůj skutečný obličej. Film měl premiéru před waleským princem a princeznou. Po velkém úspěchu mu byla nabídnuta role Reepicheepa v PRINCI CASPIANOVI: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER. Splněným snem se mu stala účast v LEPRECHAUN.

Poté se vrátil ke STAR WARS I, kde ztvárnil hned 3 postavy: Weazela, Walda a Yodu ve scénách, kde měl chodit. Po zkušenostech se Star Wars se dostal do dalšího megahitu, HARRY POTTER. Hrál ve všech dílech, a to profesora Filiuse Flitwicka. V prvním díle, tedy Kámen mudrců, jsme ho mohli poznat také v bance u Gringottů, kde provázel Harryho a Hagrida do trezoru 715.

Ve STOPAŘOVĚ PRŮVODCI PO GALAXII hrál „tělo“ Marvina, Paranoidního Androida. Zkusil si mimo jiné pantomimické ztvárnění Sněhurky a sedmi trpaslíků v Manchester Opera House. Dále zazářil v LETOPISECH NARNIE: PRINC CASPIAN, kde hrál trpaslíka Nikabrika.


3.2.1970
Epsom, Surrey, England, Velká Británie
Warwick Davis csfd

Star Wars: Vzestup SkywalkeraStarověká hysterie: Dobrodružství povrchních ŘímanůZloba: Královna všeho zléhoSolo: Star Wars StoryStar Wars: Poslední z JediůRogue One: Star Wars StoryThe Entire UniverseStar Wars: Síla se probouzíGet SantaMonty Python živě (převážně)Ashens and the Quest for the GamechildJack a obřiSvatý bernardýnThe UnbrokenHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Harry Potter a Relikvie smrti - část 1Harry Potter a Princ dvojí krveLetopisy Narnie: Princ KaspianHarry Potter a Fénixův řádMěstečko GrockletonHarry Potter a Ohnivý pohárStopařův průvodce po GalaxiiHarry Potter a vězeň z AzkabanuRaySkinned DeepLeprechaun: Back 2 tha HoodHarry Potter a Tajemná komnataHarry Potter a Kámen mudrcůVražedná místa: Království kostíZimní pohádkaLeprechaun in the HoodBílý kůňStar Wars: Epizoda I - Skrytá hrozbaThe New Adventures of PinocchioO potrhlém skřítkoviPrinc Valiant: Boj o ExcaliburGulliverovy cestyVesmírná jednotkaSkřet v Las VegasLeprechaun 2SkřítekWillowLabyrintThe Princess and the DwarfBitva o planetu EndorDobrodružství EwokůStar Wars: Epizoda VI - Návrat JediůWillowKrtíkJJ Villard's Fairy TalesÚdolí Muminků


Aktualizace osobnostního profilu Warwick Davis: 19.11. 2023 12:04