Mariah Carey 54 let


Mariah Carey je slavná popová zpěvačka a herečka, která se narodila 27. března 1970 v New Yorku. Její otec je venezuelský letecký inženýr a matka operní pěvkyně. Mariah má dva bratry Morgana a Alisona. Již od dvou let se začala věnovat zpívání a o dva roky později začala navštěvovat hodiny zpěvu. V roce 1987 dokončila střední školu Harborfields. Poté se přestěhovala na Manhattan, kde přes den pracovala jako servírka a v noci se věnovala hudební kariéře.

V červnu 1993 se vdala za Mottolu (prezident SONY) ve velkolepém obřadu v Manhattanském kostele sv. Tomáše. Po pětiletém manželství se rozvedli. Mariah pak tři roky chodila s latinským zpěvákem Luisem Miguelem.

V červenci 2001 musela být Mariah hospitalizována na psychiatrickém oddělení v New Yorkské nemocnici, protože se psychicky zhroutila. Po kontraktu na 80 milionů dolarů s Virgin Records v dubnu 2001, Mariah a Virgin Record ukončili své vztahy. Důvodem byl finanční neúspěch filmu STÁT SE HVĚZDOU a jeho soundtracku. Mariah údajně odešla od Virgin Record s 28 miliony dolarů, které měla zajištěné ve smlouvě.

Kolem Vánoc roku 2005 se oznamují nominace na Grammy, Mariah jich dostala hned osm! Poslední Grammy dostala v roce 1991. Během své hvězdné kariéry prodala více než 215 milionů alb a singlů. Zahrála si i role ve filmech ŽENICH NA ÚTĚKU (1999), ZOHAN: KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK (2008).


27.3.1970
Huntington, New York, USA
Mariah Carey csfd

Divoká dámská jízdaLEGO® Batman filmMariah Carey - Vše, co chci k Vánocům, jsi tyPopstar: Vše pro slávuThe Keys of ChristmasVánoční melodieKomorníkPreciousTennesseeZohan: Krycí jméno KadeřníkVe vlastnictví státu 2: Krev v ulicíchDeath of a DynastyEurobestMafiánkyStát se hvězdouŽenich na útěkuThe Gift of SongEmpireAmerický tátaAlly McBealováJanet Jackson.Hip Hop UncoveredMariah Carey: Darling DivaAnitta: Vyrobena v HonóriuOfficial! Biggest Hits of the 90sThe Tanning of AmericaMichael Jackson: Bad 25Nicki Minaj: My TruthLockdown, USAGeorge Michael: A Different Story50 Sexiest Video MomentsIntimate Portrait: Mariah CareyIt's Good to Be...Behind the Scenes of 'Wisegirls'Film Trix 2002MTV20: Everybody Talk About Pop Music!Making the VideoSNL: 25 Years of MusicMotown 40: The Music Is ForeverPower Vision - Pop GalerieIntimate PortraitBusta Rhymes feat. Mariah Carey: Where I BelongMariah Carey & Khalid & Kirk Franklin: Fall in Love at ChristmasMariah Carey ft. Ariana Grande, Jennifer Hudson: Oh Santa!Mariah Carey: A No NoMariah Carey: All I Want for Christmas Is You (Make My Wish Come True Edition)Mariah Carey: GTFOMariah Carey: With YouMariah Carey feat. YG: I Don'tMariah Carey: Lil SnowmanMariah Carey: The StarJohn Legend feat. Mariah Carey: When Christmas ComesMariah Carey feat. Justin Bieber: All I Want for Christmas Is You (SuperFestive!) (Shazam Version)Helping Haiti: Everybody Hurts, B&W Version


Aktualizace osobnostního profilu Mariah Carey: 17.4. 2024 03:12