Vendula Křížová 51 let


Herečka Vendula (respektive Vendulka) Křížová pochází z Opavy a herectví vystudovala na dramatickém oddělení Státní konzervatoře v Ostravě (1989) a hned po jeho dokončení nastoupila do Divadla na Vinohradech v Praze, jehož členkou je již dvacet let. Hrála v různých žánrech domácího i světového repertoáru (Bláznivá ze Chaillot, Poprask na laguně), především ale počátkem 90. let zaujala titulní postavou v představení Romeo a Julie.

V poslední době se diváci s Vendulou Křížovou mohou setkávat především v televizních seriálech (ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, 2005; CESTY DOMŮ, 2010), před filmovou kamerou stála zatím naposledy jako podváděná manželka hlavního hrdiny v komedii VŠECHNO NEJLEPŠÍ! (2006).

Vendulka Křížová je již řadu let životní partnerkou herce Oldřicha Víznera (*1947), s nímž má tři děti.


3.7.1972
Opava, Československo
Vendula Křížová csfd

Tady hlídáme myKřídla VánocSwingtimeVšechno nejlepší!Drobečky z perníkuSpravedlivý BohumilPohádka o lidech a Boží lékárněRabín a jeho GolemBezvousák a princezna KamilaElegantní řešeníHořké vínoVekslák aneb Staré zlaté časyZelený rytířArachnéDva Janové a ovečkaKafka to taky neměl lehkýO dvou sestrách a Noční květiněO myrtové panněHonorární konzulMiláček OrnifleMládí na prodejVolavkaAgras 01DevadesátkySlunečnáKrejzoviLinkaModrý kódSpecialistéCesty domůZázraky životaOrdinace v růžové zahraděPra pra praHospodaŽivot na zámku


Aktualizace osobnostního profilu Vendula Křížová: 2.11. 2023 16:16