Lloyd A. Simandl 0 let


Král ultralevných erotických akčních céček, režisér a producent Lloyd A. Simandl se narodil v roce 1950 v Polsku. Po absolvování budějovického gymnázia se v roce 1968 neúspěšně hlásil na FAMU a téhož roku emigroval do Kanady, kde později vystudoval hematologii. Nadšení pro film ho ale neopustilo a po několika reklamách celovečerně debutoval snímkem AUTUMN BORN (1979), s Playboy Playmate Dorothy Stratten v hlavní roli.

"Film tak špatný, že se budete ptát nejen jestli jeho tvůrci už někdy předtím nějaký film točili, ale jestli kdy nějaký film vůbec viděli." - z recenze na Simandlovo EMPIRE OF ASH III na eFilmCritic

Kromě toho film finančně propadl (údajně kvůli distributorům), což Simandla po sedmiletém tvůrčím útlumu vedlo v druhé polovině 80. let k založení vlastní produkční (North American Pictures) a distribuční (North American Releasing) firmy. Pod jejich hlavičkami pak režíroval a produkoval post-apokalyptický šrot EMPIRE OF ASH II (1988) a EMPIRE OF ASH III (1989), ke kterému si napsal i scénář, a podílel se na produkci několika sci-fi béček, která v první polovině 90. let okupovala naše videopůjčovny jako vetřelcoidní XTRO II (1990), akční LOVEC STÍNů (1992) či ÚKRYT V ČASE (1993) s Markem "po Hvězdných válkách jsem si už ani neškrtl" Hamillem.

V roce 1992 se Simandl vrátil domů do Čech a sotva se rozkoukal, rozhodl se z ekonomických důvodů přesunout své filmové podnikání z kanadského Vancouveru sem. Ve vísce Milín poblíž Příbrami zakoupil místní monumentální bramborárnu, kterou šmahem předělal na filmové ateliéry a rozjel v nich svou nechvalně známou pásovou výrobu zakázkových akčních céček se známými americkými a českými herci. Ta fungovala tak, že se napsal scénář, byli osloveni potenciální kupci, dle jejich přání dojednáni relativně známí zahraniční herci do titulních rolí a natáčení filmu, samozřejmě v angličtině, mohlo začít. Hlavním odběratelem byl zpočátku videotrh v Kanadě, USA, Japonsku, Koreji a Německu, který postupně nahradily kabelové a jiné televize. Zpočátku se u nás Simandlovy "bramborárenské" filmy paradoxně nedaly sehnat a až po nějakém čase si našly cestu do našich videopůjčoven, televizí a srdcí.


1.3.2024
Polsko
Lloyd A. Simandl csfd

Slave Tears of Rome: Part OneSold at DawnCaligula's SpawnOn Consignment 2Slave Huntress 2, TheNo EscapePříběhy ze života Alžběty, kněžny ČachtickéPříběhy ze života Alžběty, kněžny Čachtické 2. - Vzpoura začínáMistress of SoulsOn ConsignmentThe Slave HuntressBound TearsDemon's ClawTwisted LoveRun with FearSchool of SurrenderRipper 2: Letter from WithinBound CargoChained Fury: Lesbian Slave DesiresDeadly EngagementGirl Camp 2004: Lesbian FleshpotsKrálovství hříchůLash of the ScorpionPoslední oběťArianin soubojCries of InnocenceKiller LoveStarfire MutinyChained Rage: Slave to LoveVášeň nevinnýchÚnik z okovůOsudná kolizePoslední přežijeTemné zpovědiCrackerjack 3Lethal TargetNení únikuNebezpečná kořistNebeský pláčPeklo v řetězech IISiluety smrtiEmpire of Ash IIIEmpire of AshLadies of the LotusPossessionAutumn BornEnslaved JusticeOn Consignment 4Ukryt v časeThe Lost LegionOn Consignment 3


Aktualizace osobnostního profilu Lloyd A. Simandl: 1.3. 2024 22:53