Wings Hauser 76 let


Jméno Gerald Dwight Houser nikomu asi nic neřekne. Ale pseudonym Wings Houser asi už ano. Někteří diváci se začnou rozpomínat, že toto jméno v titulcích filmů někde zaznamenali a pomalu si vybavují i obličej tohoto blonďáka, který se narodil v Hollywoodu, Californii 12. prosince 1947. Je ženatý s talentovanou herečkou a filmařkou Cali Lili Houser. Má syna Cola, který se pevně též věnuje herectví jako jeho otec.

Postupem času se Houser vypracoval na experta na různé role, ale převahu měly ty záporné. Namátkou si připomeňme jeho zlého bratra Arklona, který jde po krku bratru Darovi v propadáku PÁN ŠELEM 2: BRANOU ČASU, nebo v teenaeger soap opeře BEVERLY HILLS 90210, kde se na pár dílu usadil jako soukromé očko, které to hraje na všechny strany jen pro své blaho, a nebo jeho Capt. Rugency v dramatu DRSŇÁCI NETANČÍ, za kterou byl nominován na Independent Spirit Award v roce 1987.

V průběhu 80. a 90. let jsme ho mohli vidět v řadě filmů různých žánrů. Tak si jen tak připomeňme, z válečných to byli PSÍ VOJÁCI a OBLÉHÁNÍ ZÁKLADNY GLORIA, ze sci-fi hororů MUTANT (1984) a WATCHERS 3 a z akčních KOMANDO 5.

V posledních letech jsem ho mohli vidět např. v oscarovém filmu INSIDER: MUŽ, KTERÝ VĚDEL PŘÍLIŠ MNOHO či v úspěšném televizním seriálu DR. HOUSE.


12.12.1947
Hollywood, California, USA
Wings Hauser csfd

RubberAnděl spravedlnostiTvář andělaZáhadná žena: Tajemství Divokého západuPokrevní mstaThe RuiningThe Blue LizardSavage SeasonClean and NarrowInsider: Muž, který věděl příliš mnohoLife Among the CannibalsOriginal GangstasBroken BarsGuns and LipstickPříběh zločinuTales from the HoodPozorovatelé 3SkiniSmrtící kamuflដampíčko a kulkyExiled in AmericaRozum, tělo a dušeBeastmaster 2 - Pán šelem: Branou časuIn BetweenPád do tmyThe Killers EdgeUmění umíratŠerifBedroom Eyes IIColdfireDůvod zemřítPale BloodProhraný životVražedné poselstvíÚtočiště uliceŠíleníL.A. BountyObléhání základny GloriaOznačeni k zabitíNoční přízrak v poledneThe CarpenterZero MenDrsňáci netančíHostageNikam se neukryješPerry Mason: Případ hanebného ničemySilniční muž3:15Jo Jo Dancer, Your Life Is CallingThe Last PrecinctVítrDark HorseDlouhé horké létoKomando 5MutantPříběh vojákaSladká pomstaGhost DancingNičivá sílaHomework


Aktualizace osobnostního profilu Wings Hauser: 19.11. 2023 19:22