Brian G. Hutton (1935 - 2014)


Herec a režisér Brian G. Hutton se narodil v roce 1935 v New Yorku v USA. Na přelomu padesátých a šedesátých let začínal jako televizní a filmový herec a k režii se dostal až o něco později. Přivedl ho k ní Huttonův blízký přítel - učitel, spisovatel a režisér Douglas M. Heyes a Hutton okamžitě zatoužil sedět převážně už jen a pouze za režisérským pultem, i když ani herectví se nezřekl.

S Clintem Eastwoodem Huttona ještě svedlo dohromady natáčení válečné komedie KELLYHO HRDINOVÉ (KELLY HEROES - 1970), kde se ještě objevily takové hvězdy jako Donald Sutherland či Telly Savalas. Jednalo se o velice zábavnou podívanou, kdy skupina amerických vojáků pod vedením poručíka Kellyho (Eastwood) jde za nepřátelskou linii ukrást zlaté pruty německé armádě. V letech sedmdesátých byl Hutton úspěšný především ve dvou filmech v hlaní roli s Elizabeth Taylorovou. Jedná se o snímky ZEE & CO (1972) a NESPAVOST (NIGHT WATCH - 1973). Jeho posledním snímkem byl HIGH ROAD TO CHINA (1983) v hlavní roli s Tomem Selleckem.


1.1.1935
New York City, New York, USA
19.8.2014
Los Angeles, California, USA
Brian G. Hutton csfd

Cesta do ČínyPrvní smrtelný hříchNespavostZee a spol.Kellyho hrdinovéKam orli nelétajíSol MadridThe Pad and How to Use ItWild SeedThe InternsPoslední vlak z Gun HilluThe Big FishermanKing CreoleThe Case Against BrooklynCarnival RockFear Strikes OutPřestřelka u ohrady O.K.Bobovy burgeryPerry MasonThe 100 Greatest War FilmsOn Location: 'Where Eagles Dare'


Aktualizace osobnostního profilu Brian G. Hutton: 4.11. 2023 09:32