Amelia Bullmore 60 let


Amelia Mary Bullmore je anglická televizní, filmová a divadelní herečka, scenáristka, spisovatelka, dramatička a rozhlasová vypravěčka. Své dětství prožila v londýnské čtvrti Chelsea společně se svými dvěma staršími bratry. Nejstarší bratr Adam je anglický nezávislý režisér dokumentárních filmů a druhý bratr Edward se živí jako neuropsychiatr. Vyrůstala v rodině vyšší střední třídy, a proto měla spokojené a pohodlné dětství. Její otec Jeremy pracoval jako vedoucí reklamního oddělení a její matka Pamela psala články do různých britských zahradnických časopisů.

Během vystupování na jevišti si jí všiml castingový agent, který ji požádal, aby se zúčastnila konkurzu na roli v dlouhotrvající britské mýdlové opeře Coronation Street. Prošla konkurzem a byla vybrána. Začala tak svou hereckou kariéru na obrazovce na počátku roku 1990. V tomto nejdéle běžícím anglickém seriálu si zahrála postavu prodavačky Steph Barnes v neuvěřitelných 130 epizodách. Amelia si zahrála ve velkém množství filmových i televizních počinů, ale až v roce 2006 získala první hlavní roli své kariéry, když se objevila jako „Joyce Hazeldine“ v satirickém černo-komediálním seriálu nazvaném Suburban Shootout. Seriál byl mírným komerčním a kritickým úspěchem a o dva roky později byl předělán v americkém remaku.

V roce 1994 začala profesionálně psát scénáře pro televizi a napsala také několik divadelních her, z nichž je doposud nejznámější její první divadelní hra, která je v originálním znění pojmenovaná „Mammals“. Hra měla prodlouženou vyprodanou premiéru v londýnském divadle The Bush v roce 2005 a v roce 2006 se vydala na národní turné. Hra byla uvedena v Los Angeles v roce 2009. Její adaptace Ibsenových „Duchů“, režírovaná Annou Mackmin, byla vyprodána v londýnském divadle The Gate v roce 2007 a od té doby byla uvedena v The Citizens Theatre ve skotském Glasgow. Pro televizi Amelia napsala velké množství epizod do seriálů z nichž nejznámější jsou Scott and Bailey a Traces.

Amelia se narodila ve znamení Vodnáře a je vysoká 165 centimetrů. V roce 1992 si v Manchesteru na jevišti zahrála se skotským hercem Paulem Higginsem v divadelní adaptaci Arthura Millera nazvané „Pohled z mostu“. Bláznivě se do něj zamilovala a o rok později už byli ve svazku manželském. Mají spolu dvě dcery, Mary a Floru. Amelia se účastnila národní charitativní akce s názvem Let Me In, jejíž výtěžek šel na konto postižených dětí ve Velké Británii. Svůj volný čas nejraději tráví na čerstvém vzduchu a cvičením pilates. Mezi její záliby patří čtení knih a herectví.


31.1.1964
Londýn, England, Velká Británie
Amelia Bullmore csfd

Naše dovolená a jiné pohromyFinální hraThe TruthFestivalMrs DallowayDůvěraGentleman JackVídeňská krevThe LarkinsDeep StateKorunaPower MonkeysŠťastné údolíJekyll a HydeScott and BaileyIt's KevinSherlock


Aktualizace osobnostního profilu Amelia Bullmore: 1.11. 2023 13:23