Stefania D'Amario


Italská herečka Stefania D'Amario, celým jménem Maria Stefania D'Amario, prožila svou krátkou filmovou kariéru na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století.

V roce 1976 hrála Stefania v klasickém nazisploitationu LE DEPORTATEDELLA SEZIONE SPECIALE SS, ve kterém nechybí mučení, týrání i lesbický sex. Zde hrála výraznější roli Angely Modeny. Lesbický sex je také hlavním tématem filmu z prostředí ženského kláštera INTERNO DI UN CONVENTO (1978).

Stefania ztvárnila sice jen dvanáct rolí, ale nejednalo se o pouhé „štěky". Vždy patřila ve filmu k výrazným osobám a hrála i role hlavní jako například její Antonella v krimi snímku LA BANDA VALLANZASCA (1977). Další hlavní role přišla v giallo snímku LA SORELLA DI URSULA (1978), jednalo se o roli Dagmar Beyne (Daggie).

Horor ZOMBI 2, který vyšel i u nás, je celkem povedenou „řezničinou" Lucia Fulciho. Tento zombie horor byl natočen roku 1979 a Stefania zde hrála v roli Paoly, zdravotní sestry doktora Menarda (Richard Johnson), který se snaží přijít na důvod ožívání mrtvol. V dalším zombie hororu hrála Stefania o rok později. Jednalo se o Lenziho snímek INCUBO SULLA CITTE CONTAMINATA (VELKÝ ÚTOK ZOMBIES) a zde měla roli Jessicy Murchison. Ještě roku 1980 hrála v povedené komedii s Enricem Montesanem a Edwige Fenech ILLADRONE. Zde hrála Stefania manželku římského boháče.

Stefania D'Amario csfd

Roma. L'antica chiave dei sensiIdentifikace ženyMonsiňorLe LarronVelký útok zombiesZombi 2CycloneInterno di un conventoLa sorella di UrsulaBanda Vallanzasca, LaI ragazzi della Roma violentaLe deportate della sezione speciale SS


Aktualizace osobnostního profilu Stefania D'Amario: 10.4. 2024 03:28