Hedda Hopper (1885 - 1966)


„Její sloupek byl první, co jste ráno četli, abyste věděli co se děje.“ Bob Hope

V 18 letech utekla z domova, když rodiče neschvalovali její divadelní ambice. Odešla do New Yorku, kde se pokusila herecky prorazit na Broadwayi. Nebyla však úspěšná, odmítli ji třeba i v renomovaných Shubert Brothers, slavné divadelní organizaci ruského původu, fungující od konce 19. století dodnes. Legendární impresário Florenz Ziegfield ji dokonce nazval „nemožnou krávou“.

Po několika letech neúspěchů našla angažmá v divadelní společnosti Williama „DeWolfa“ Hoopera, kterého si v květnu 1913 vzala za muže. Měli spolu syna Williama, také známého herce a po devíti letech se rozvedli. Své první filmy natočila jako Elda Furry nebo Elda Millar, ale během r. 1918 si změnila jméno. Byla totiž pátou manželkou (z šesti) svého muže a společní známí občas její jméno zaměnili za jméno některé jeho exmanželky (Ida, Edna, Nella), což jí vadilo. Zaplatila proto numerologovi 10 amerických dolarů, aby ji vybral nové vhodné jméno. V polovině roku 1918 se tak zrodila Hedda Hopper.

Za celou kariéru hrála Hedda v přibližně 120 filmech, nikdy se však nestala skutečnou hereckou hvězdou. Většina jejích filmů z němé éry je dnes ztracena. Jejím debutem byl The Battle of Hearts (1916), jehož některé části se zachovaly v pozůstalosti Heddy. Rozruch způsobí, když pro film Virtuous Wives (1918) za celý svůj plat 5 000 dolarů koupí luxusní skříň, aby podpořila charakter hlavní postavy, kterou hraje Anita Stewart. Svým činem zaujala producenta filmu Louise B. Mayera, který ji nabídl smlouvu poté, co se r. 1923 přestěhovala do Hollywoodu.


2.5.1885
Hollidaysburg, Pennsylvania, USA
1.2.1966
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Hedda Hopper csfd

A Star Is Born: Special FeaturesThe OscarWhat's a Nice Kid Like You Doing in a Place Like This?PatsyPepeSunset BoulevardThe Corpse Came C.O.D.Breakfast in HollywoodKaribští pirátiI Wanted WingsLife with HenryCross-Country RomanceQueen of the MobLaugh It OffPůlnocThat's Right - You're WrongThe WomenWhat a LifeMaid's Night OutNebezpečný svědekTarzan's RevengeThanks for the MemoryArtists & ModelsDangerous HolidayNothing SacredPřátelé z onoho světaVogues of 1938You Can't Buy LuckBunker BeanDoughnuts and SocietyDraculova dceraThe Dark HourAlice AdamsováI Live My LifeLady TubbsOne Frightened NightShip CafeSociety FeverThree Kids and a QueenBombay MailLet's Be RitzyNo RansomObčánku, co teď?Beauty for SaleMen Must FightPilgrimageThe BarbarianDownstairsJakou mě chceš mítNight WorldSkyscraper SoulsSpeak EasilyThe Man Who Played GodThe Unwritten LawA Tailor Made ManFlying HighGood SportMen Call It LoveReboundShipmates


Aktualizace osobnostního profilu Hedda Hopper: 18.3. 2024 03:50