Srdjan Todorovič 59 let


Srdjan Todorovic se narodil 28.5. 1965 v Bělehradě, tehdy v Socialistické federativní republice Jugoslávie, jako syn významného srbského herce Bory Todorovice. Po studiích na Fakultě dramatických umění v Bělehradě se začal zabývat herectvím. Mimo to je i známý jako rockový hudebník, přesněji bubeník. Hrál v kapelách jako Radnicka Kontrola nebo Bezobrazno Zeleno, ale asi nejznámější byl jako bubeník světoznámé skupiny Ekaterina Velika. Počátkem 90. let hudební kariéry zanechal a soustředil se už jen na herectví.

Nehrál ale pouze v komediích, nicméně i v dramatech, jako třeba ve filmu APSOLUTNIH STO, kde hrál drogově závislého válečného veterána. Celkově je jeho jméno zárukou kvalitního filmu. Jeho poslední počin je kontrovezní snímek SRPSKI FILM. Zatím žádnou světovou cenu nedostal, ale pokud vydží, možná se jednoho dne dočká. Srdjan Todorovic je v Srbsku uznávaným hecem, jemuž žádná role ani žánr není cizí. Má mladší sestru Danu Todorovic, která je taktéž herečkou.


28.3.1965
Beograd, Srbija, Jugoslávie
Srdjan Todorovič csfd

Nije loše biti čovekTomaBalkánská hranicePsi umiru samiApsurdni eksperimentJižní vítrČetiri ružeRekviem za paní J.Hrr na ně!Montevideo, vidimo se!Zduhač, znači avanturaMontevideo, cesta za snemSrbský filmRode u magliTechnotise - Edit a jáUvodjenje u posaoA3 - Rock'n'Roll uzvraća udaracFlertIvkova slavaMi nismo anđeli 2Potera za Sreć(k)omU ordinacijiŠedý kamion červené barvyJagoda u supermarketuMrtav 'ladanAbsolutní stoTandemVálka živěTri palme za dve bitange i ribicuČerná kočka, bílý kocourTri letnja danaUndergroundVizantijsko plavoCrni bombarderNejsme andělé aneb Potíže s miminkemMalaKako je propao rokenrolDogodilo se na današnji danOktoberfestTo už jsem viděl: Déja vuBal na vodiIma ljubavi, nema ljubaviJužni vetarŽigosani u reketuSenke nad BalkanomNa putu za MontevideoVratiće se rodeBila jednom jedna zemljaZaboravljeniSektorZaboravljeni


Aktualizace osobnostního profilu Srdjan Todorovič: 25.2. 2024 09:07