Hoi Ga


Tajvanský herec, akční choreograf, asistent režie a bojový umělec se poprvé u filmu blýskl akční režií v kung fu snímku Bloody Mask of Karate (1969). Poté následovala díky Peng Tienovi menší role v Ninja Swords of Death (1975) s Blackym Ko a Doris Lungovou. První větší roli získal ve vyhledávaném flicku The Blazing Temple (1976) s Judy Lee a Carterem Wongem. Cameo rolí na sebe upozornil v kultovním snímku The Hot, the Cool and the Vicious (1976) s taekwondéry Tan Tao Liangem, Tao Wongem a Phillipem Ko, ovšem velký úspěch slavil také s Dance of Death (1976) v bojové koordinaci Jackieho Chana, kde se setkal s Angelou Mao.

V 80. letech postupně vymizel z filmového průmyslu i díky ukončení smlouvu u Shaw Brothers, ale zanechal za sebou ještě stopy v War of the Shaolin Temple (1980) jako bláznivý mnich, kde exceluje s akrobatem Markem Longem se kterým má ještě dostaveníčko v Shaolin Temple Strikes Back (1981). Poslední hlavní roli Mástra i s akční režií má Ga Hoi v průměrném Mantis Under Falcon Claws (1983). S filmovým průmyslem se Ga Hoi definitivně rozloučil v Cheh Changově celkem úspěšném kung fu snímku Shanghai 13 (1984). Ikdyž na svém kontě zanechal jen přes dvacet filmů, fandové kung fu ho mají stále v paměti, díky jeho skvěle ztvárněným rolím Mástrů.

Hoi Ga csfd

Shanghai tan shi san tai baoMantis Vs the Falcon ClawsLeopard Fist NinjaHe nan song shan shao lin siCan que shuang xiongShao Lin shi san gun sengQi men guai quanQian wang quan wangSan shi qi jiSedm bojových strojů smrtiWu quanXiao zi ming daYi dai tian jiaoTiger ManVýkřik žlutého orlaDva žlutí pekelníciHong yi leng xue jin mian renNan quan bei tui zhan yan wangShen tuiShi da di ziHuo shao shao lin siNan xia Chan ChaoShao Lin xiao zi


Aktualizace osobnostního profilu Hoi Ga: 16.11. 2023 06:12